Zamračení a odvětrání přední kapoty Fabie [eXtreme]

Lze provést několika způsoby. Nejjednodušší způsob je použít některá mračítka z plastu, která se pouze nalepí na světla. Složitější a náročnější je navařit zamračení přímo na kapotu. První Fabie s navařenou kapotou pochází ze Slovenska člen č.015.

Zamračení kapoty navařením není jednoduchou záležitostí a musí ji provést odborník. Prodloužení se skládá ze tří dílů, středového a dvou krajních, které jsou zrcadlově otočené. Největším problémem je dobře vytvarovat přechod ze středu kapoty, která je vystouplá. Dalším místem, kde musíme být přesní je mezera mezi světlem a kapotou, aby nedošlo k poškození světlometu.

Současně jsme na kapotě provedli odvětrání motorového prostoru, aby filtr nasával pokud možno chladný vzduch. Odvětrání se provede proříznutím ze tří stran a prohnutím o 1,5 cm. Větší prohnutí by vadilo při zavírání kapoty. Poté navaříme boční strany průduchů a přilepíme mřížku, kterou doporučujeme zanechat v barvě vozu. Černá zaniká a působí jako obyčejná díra.

Dalším krokem je vytmelení dobrým dvousložkovým tmelem. I zde doporučujeme vytmelení nechat na odborníka – lakýrníka, který provede konečný lak.

A takhle vypadá výsledek…