Nyní jsme pro Vás připravili článek o tuningovém doplňku, převzatého z motoristického sportu. Jedná se o rozšiřovací podložky pod kola, která Vám zvětší rozchod kol a stabilitu vozu.

Při výběru podložek, je důležitá volba šířky podložky, která závisí na vlastnostech podvozku a druhu použitých kol. U kol je to velikost ET a průměr kola. Čím menší ET, tím můžou být menší podložky. Snížené podvozky jsou tužší a tím tolik nepropruží.

Příklad :

  1. podvozek snížený o 40 mm, použitá kola 205mm x 17´´ se standardním ET – předek rozšířen o 30mm (2x15mm) a zadek o 40mm (2x20mm)
  2. podvozek snížený o 30 mm, použitá kola 195mm x 15ˇˇ s menším ET – předek rozšířený o 10mm (2x5mm) a zadek o 16mm (2x8mm)

U obou vozů jsou kola nyní zároveň s obrysy vozu a vypadá to dobře. I jízdní vlastnosti se zlepšily.

Při výběru podložek jsme měli možnost výběru mezi třemi výrobci podložek H&R, GX tuning a Eibach. Podložky jsou kvalitou i cenou u všech výrobců je takřka na stejné úrovni.

Posledním důležitým faktorem je, volba správných šroubů. Ty jsou dvojího druhu. První mají zkosenou dosedací plochu hlavy šroubu a druhé mají rádius. Délka šroubů se určuje tak, aby nám držel na sedmi závitech.

Jiné upevnění je u širokých podložek H&R 40mm (2x20mm), 50mm (2x25mm) a Eibach 50mm (2x25mm). Nejprve se přišroubuje podložka připevňovacími šrouby a poté se do ní uchytí kolo standardními šrouby.

Tyto rozšiřovací podložky a šrouby si můžete objednat v našem internetovém obchodě na www.skoda-shop.cz .