Dnes Vás chceme seznámit s výměnou zadních světel u FABIE za čirá. K montáži postačí pouze stranový klíč č.8.

Prvním krokem je odhrnutí koberce kryjícího světla v zavazadlovém prostoru a vyjmutí celé patice lampy. Tu můžeme ještě odpojit od konektoru, aby se nám nepletla.

Nyní pomocí stranového klíče vyšroubujeme čtyři matky. Tři jdou docela dobře. Na čtvrtou matku se dostaneme, když opatrně odtáhneme krycí plast a při stálém držení plastu matku vyšroubujeme.

Poté, co jsme vyšroubovali všechny čtyři matky, už nám nezbývá než opatrně světlomet vyjmout

Při montáži nového světla postupujeme stejným způsobem, akorát v opačném pořadí. Nasadíme světlomet a našroubujeme matky. Před dotažením matek, které provedeme s citem srovnáme světlomet, abychom měli všude stejné spáry.Dále musíme dbát aby nám těsnící guma seděla po celém obvodu lampy.Mezírku dole doporučujeme zatmelit. Po nasazení patice se žárovkami překontrolujeme zda všechny svítí. Nakonec upravíme koberce v zavazadlovém prostoru.

Já začínal na pravé straně, která se mi jako pravákovi dělala o něco hůře než levá. Postup u druhého světla je úplně stejný.

Nakonec Vám ještě dáme jednu radu. Jak je vidět na jedné fotografii, osadili jsme světlomet na brzdové a koncové patici červenými žárovkami, které zvýrazní sytost červených světel. Tím je celá výměna dokončena a Fabie dostala zcela jiný vzhled zadních partií. Světla je možné objednat v našem internetovém obchodě->

WWW.SKODA-SHOP.CZ