Každý stále mluvíte o zvyšování výkonu motoru , ale je tu ještě druhá strana mince a tou jsou brzdy.

Dnes Vám představíme špičku mezi výrobci brzdových systémů. Jedná se o italskou firmu Brembo. Brzdové komponenty této firmy můžeme spatřit na všech světových automobilových závodech včetně formule 1. Nyní Brembo přichází s kotouči a destičkami pro vozy Škoda Fabia i k nám.

Nejprve si představíme kompletní sadu SPORT BRAKE SYSTEM, která se skládá ze dvou kotoučů a sady destiček. Kotouče se dodávají ve dvojím provedení. První jsou pouze děrované a druhé jsou doplněny příčnými drážkami. Cena této sady se pohybuje okolo patnácti tisíc.

Firma Brembo myslí i na ty, kteří chtějí pouze samostatné kotouče nebo brzdové destičky.

Distributorem sportovních a racingových výrobků Brembo je firma MOTORQUALITY, která dodává na trh kvalitní brzdové destičky Red Attack. Desky MQ Red Attack mají vysokou tepelnou odolnost, až do 550°C. Tyto desky jsou určeny jak pro originální kotouče, tak i pro sportovní sady. Zároveň jsou přijatelné i svojí cenou, která činí 3.300,-Kč. Veškerý sortiment pro vozy Škoda můžete zakoupit v našem internetovém obchodě www.skoda-shop.cz .

Díky dovozci Powerjet CZ, zastupujícímu sportovní a racingové výrobky Brembo jsme dostali sadu destiček Red Attack k otestování. V brzké době budou namontovány na některou naší Fabii a o zkušenostech z jízdy se s Vámi podělíme.

Jíž nyní se můžeme těšit na to, kdy Brembo připraví i sady s brzdiči, které jsou již na některé vozy koncernu Volkswagen. Ale tam je cena úplně někde jinde.