Pro ty, co již nechtějí stahovat přední okna u své Fabie kličkou je tu zajímavé řešení v podobě elektrické sady.Elektrifikace originálními díly je příliš nákladná, a u většiny z nás by znamenala také návštěvu servisu. Pro zájemce tu máme sadu přímo na Fabie a instalaci zvládne každý sám. Sada obsahuje 2 kusy elektromotorů, kompletní kabeláž, panel s vypínači i kryty po kličkách. V sadě je též podrobný návod i se schématem zapojení.

Cena celého kompletu je 5.086,-Kč – www.skoda-shop.cz

Nejprve je nutné demontovat vnitřní kryt obou dveří a částečně přístrojovou desku – spodní a boční partie a vyndáme odkládací schránku pod rádiem. Dále protáhneme svazek kabelů, které jsou komplet i s koncovkami přiložené. Dále rozebereme vrchní mechanismus kličky a na jeho místo našroubujeme motorky.

Nyní nám již stačí pouze zapojit kabeláž a připojit kryt s vypínači pod rádio. V tuto chvíli již můžete vyzkoušet jestli jste pracovali správně a okna již fungují. Nyní dáme nazpět vnitřní kryty dveří, kde jste již zaslepili dírky po kličkách přiloženými krytkami.

Nám celá montáž trvala asi jeden a půl hodiny a zbyli nám pouze manualní ovládání s kličkami.

Kdo si nechce ovládat okna z panelu pod rádiem, může použít i originální vypínače ve dveřích, které se musejí přeletovat protože jsou konstruované na slaboproudé impulsy. Dále se musejí použít relátka nebo dojezdy. Jako to udělal PTiCA, který většinu práce svěřil elektrikáři.

Kdo bude mít zájem o tuto sadu, může si jí koupit v našem internetovém obchodě www.skoda-shop.cz a se zapojením Vám rádi poradíme. Dále se také připravuje elektrifikace zadních oken, na které je již v panelu pod rádiem pamatováno.