Německá firma WEITEC fahrwerktechnik je specialistou na podvozky. Není tak známá jako například Eibach, ale své zákazníky osloví zejména cenou a množstvím produktů, které uvedla na trh – www.skoda-shop.czFirma WEITEC se specializuje na úpravu podvozků pro celou řadů značek a mimo jiné i pro námi oblíbené Fabie. Začneme od nejlevnější možné úpravy, kterou zlepšíme jízdní vlastnosti a vzhled vozidla. Výměna pružin, které se prodávají za necelé čtyři tisíce korun. U těchto sportovních pružin dochází ke snížení o 35 mm a jak výrobce uvádí lze zachovat sériové tlumiče. Kdo bude chtít jízdní vlastnosti posunout dále, má možnost zakoupit i sportovní tlumiče. Tam se cena pohybuje přes tři tisíce u předních a dva a půl u zadních za kus. To je zajímavé především pro ty co si nejdříve pořídili pružiny a až následně se rozhodli pro tlumiče.

Dále tu máme kompletní podvozky, které obsahují sportovní pružiny a tlumiče. Tady cena začíná kolem dvanácti tisíc. Kdo se rozhodne zainventovat více, má možnost zakoupit tento sportovní podvozek s nastavitelnou tuhostí tlumičů. Tady se cena pohybuje na hranici osmnácti tisíc korun.

Nyní se dostáváme k nejvyšší kategorii a tou jsou stavitelné podvozky. I zde si může zákazník vybrat levnější variantu, která začíná na dvaadvaceti tisících, nebo dá přednost dražší. Tou je výškově stavitelný podvozek s nastavitelnou tuhostí tlumičů. Tady se nám cena vyšplhala již přes dvacet sedm tisíc.

Celý tento program doplňují podložky pro zvýšení podvozku. Tímto širokým sortimentem je firma WEITEC schopna oslovit širokou škálu zákazníku a i my jsme tyto výrobky zařadili do našeho internetového obchodu www.skoda-shop.cz , kde pružiny pro člena vyjdou na 3799,- co je velmi příznivá cena. Na podrobnější informace jsme schopni odpovědět na E-mailu olin@skoda-fabia-club.cz. Ještě na závěr potěším i příznivce ostatních škodovek (Octavia, Octavia II, Superb), na které jsme nezapomněli a v brzké době dodáme produkty na stránky shopu.