Na E-mail jsem dostal několik dotazů na sportovní pružiny WEITEC, a proto jsem se rozhodl doplnit článek pohledy těch, kteří si je namontovali na své auto.

Již se prodalo několik sad těchto sportovních pružin, které zaujaly, jak ukazuje realita nejen cenou, ale i svými vlastnostmi. Proto jsem oslovil dva naše členy klubu, a ti se s vámi podělili o své zkušenosti.

První kdo Vám sdělí své pocity je Maca a zaslal nám i několik fotografií. Na nich je patrné snížení vozu a první dojmy?

„Čau Oline, posílám Ti ty fota! Moje dojmy jsou velmi dobré, auto ztvrdlo, méně se naklání v zatáčkách a hlavně v kombinaci s 16"koly, fakt super. Až najedu více kilometrů, tak bude poznatků více! Tak zatím, Maca.“

Další kdo se s Vámi podělí o své zkušenosti je další klubák Míla „MP“. I zde dojmy doplníme fotkou auta po úpravě.

A zde něco z dojmů „Ahoj Oline, trochu se zpožděním, ale přece píšu o zkušenostech s pružinami Weitec. Po montáži, se samozřejmě projevilo snížení vozidla (3,5 cm), ale po přezutí na letní kola 205/45/16 (z Fábie RS) se snížení poměrně srovnalo. Je to krásně vidět z přiložených fotek. Jízdní vlastnosti se tedy změnily dost. Auto je poměrně dost tvrdé, což je znát především razantním průjezdem zatáčky. Při nízké rychlosti je auto poměrně nepohodlné, ale při vyšších rychlostech je to veliká paráda. Jediné co je znát je použití sériových tlumičů, protože tyto tlumiče stlačení a uvolnění pružiny dovolí příliš rychle a tak občas dojde k nepříjemnému "zahoupání". Jinak celkový dojem je výborný.“

Co dodat závěrem. Sportovní pružiny WEITEC sice naruší trochu pohodlí z jízdy, ale výrazně zlepší zážitek pro sportovně založené řidiče. Ti co chtějí ještě vylepšit již tak slušné jízdní vlastnosti, mohou časem pružiny doplnit i sportovními tlumiči, pokud si rovnou nekoupí celý pevný sportovní podvozek skládající se ze sportovních pružin a sportovních tlumičů. Veškerý sortiment najdete v našem internetovém obchodě www.skoda-shop.cz a pokud tam nenajdete to co potřebujete, kontaktujte mně na E-mail olin@skoda-fabia-club.cz.