Přišlo mi několik E-mailů o zveřejnění podrobností o montáži lemů a prahů. Proto Vám představím několik fotografií z montáže jak se rodila Fabie Olin 001.

Před samostatným lepením doporučujeme demontáž dveří a poté důkladné očištění. Plochy styku doporučujeme i lehce zdrsnit brusným papírem. Pro lepení použijeme sadu k lepení oken.

Nejprve nasucho přiložíme plastové díly a tužkou si naznačíte plochu, kde se později nanese lepidlo.U každé lepící sady si nejprve důkladně přečtěte návod jak lepidlo použít. Také si připravíme lepící pásku, kterou přichytneme lepené díly, než lepidlo začne je držet. Lepené plochy nejprve natřeme přiloženým primerem, jenž nám zlepší přilnavost lepidla. Primer nanášíme jak na karoserii, tak i na plasty. Lepení dílů začneme od prahů. Na styčné plochy naneseme housenku lepidla a díl přitiskneme a zajistíme páskou. Stejným spůsobem postupujeme i u předních a zadních lemů blatníků. Nyní nasadíme zadní dveře a připevníme na ně dílky, které dodají zadním lemům celistvý vzhled.

Závěrečnou etapou je nalepení dílků na nárazníky, kde je postup stejný jako jsme zde již popsali. Já tuto část již vynechal, protože nárazníky byly u firmy Lamino již připraveny k návaznosti lemům. Nyní již nezbývá než nasadit přední dveře a předat výsledek naší práce lakýrníkovi, který provede finální úpravu.