O tomto víkendu se konal Celostátní sraz vozů Škoda, pořádaný www.SKODAteam.cz v kempu Běšiny nedaleko Klatov.

Sraz je již tradičně rozdělen do několika částí a je plný různých soutěží. Tou hlavní je rallye, skládající se ze šesti rychlostních zkoušek.Vše začíná již v pátek, kdy je na programu jízda zručnosti, měřený sprint a noční orientační závod. Zároveň účastníci rallye mohou čas využít k nájezdu rychlostních zkoušek.

Sobotní část začíná technickou přejímkou soutěžících vozů „O pohár Škodateamu“. Zároveň začínají i soutěže pro ostatní účastníky srazu. Těmi jsou tahání auta na čas, měření nejhlasitější hudební aparatury ve voze a nejhlučnější výfuk. Vše vrcholí hodnocením o nejoriginálnější škodovku a o nejlépe natuněný vůz s okřídleným šípem ve znaku. Nás nejvíce zajímala soutěž v tuningu, kde se objevilo několik pěkně upravených stodvacítek. Pořadatelé ze soutěžících vybrali deset aut, mezi kterými pak rozhodli o vítězi. Podle očekávání vyhrál bílý Rapid „VERTIGO“ a k naší radosti druhé místo obsadila Olinova červená fabča před plejádou stodvacítek a favoritů. Fotografie opět naleznete v naší nové galerii, která se začíná těšit vaší velké oblibě.

V poledne odstartovala hlavní soutěž a na trať vyrazila necelá stovka škodovek.Na posádkách bylo vidět už před startem, že se nepřišly jen svést, ale opravdu závodit.Nasazení některých bylo tak velké, že se dostali i mimo trať, ale k velké radosti pořadatelů se nic vážného nestalo. Výsledky závodu se dočtete na stránkách www.skodateam.cz , kde se také objeví i první informace o dalších srazech v tomto malebném kempu v Běšinách. Večer pak následovalo rozdání cen a pohárů následované pořádnou zábavou u grilovaného selete.

Fotky zde>>>