V letošním roce nám Mimoňské války ve své historii započaly druhou desítku srazů. Ale jak již je tradicí, více komerce, méně prožitku. 1178479071Již příjezd nám potvrdil určité zmatky. Většina pořadatelů neměla ani páru, že na srazu je nějaký Tuning Cup. Nejraději by nás nechali kroužit kolem letiště, než aby auto jelo co nejkratší cestou na své působiště.

Po půl hodině popojíždění po letištní ploše jsme se doploužili do prostor cupu, a šel jsem se zaregistrovat. Pak už následovalo vyleštění auta a věnování se focení natuněných miláčků. Hlavně jsem vybíral auta mezi leštěnkami, kde nyní bylo na co koukat. Největším milým překvapením byl oranžový Rapid s motorem napříč před zadní nápravou. Ač jsem slyšel hlasy,  že auto není zas tak super po vzhledové stránce, mohu s klidem v duši napsat, co se týče odborného provedení, zaslouží si jedničku. Nejen, že auto je plně funkční, ale  i1178479112 dobře dimenzované brzdy, podvozek a další kvalitní díly dokazují, že Rapid byl oprávněně vyhlášen autem srazu.

Co dodat závěrem, snad jen to, že nejdůležitějším článkem v autě je řidič. Některým nestačil ani ohražený prostor, plůtek prorazil a ohrozil životy příhlížejících. To nemluvím o těch, co si prostory mezi auty pletli s rovinkou pro sprinty.

1178479114Ještě všem příznivcům škodovek chci připomenout, že o příštím víkendu se koná největší škodovácké setkání na území Prahy, 5.sraz SKODAHOME.cz , který přádá Škoda Fabia Club a Octavia Klub. Samozřejmě jsou zváni i všichni ostatní milovníci škodovek, který jsou tímto srdečně zváni. Je  připraveno celkem 35 pohárků. Takže nezapomeňte 11.-13.05.2007 Praha – Dolní Chabry – Ústecká ulice a Trio Camp.

FotoGalerie zde>>>