Máme za sebou jednu z největších akcí u nás, TUNING PARTY 2007 v Hradci Králové. My jsme tuto akci nějaký čas vynechávali, ale letošní začlenění Fabia Scene do Tuning Cupu nám dala důvod zavítat i sem.1182749745Důvody, které nás v dřívějších ročnících odrazovaly, se opět potvrdily. Cena, kterou pořadatelé požadovali za vstup, nelze jinak nazvat než zlodějnou. Třista korun za osobu a sto korun za auto, nevypadá hrozivě, ale při počtu tří lidí v autě, jste zaplatili rovných tisíc korun. Mimo prostoru v Tuning Cupu, lze přirovnat pouze k řádění fotbalových fanoušků, převážně v podání polských rádoby tunerů. Jejich nesmyslné, bezohledné jízdy po celém letišti v otevřených autech a s vlajkami v rukou ohrožovali všechny příznivce tuningu. Ale i přes tyto hrozby se ve vyhraženém prostoru Cupu sešla slušná konkurence a osm Fabií potvrdilo oprávněnost samostatné scény.

1182749783Tuning Cup zde pokračoval již pátým kolem a konkurence mezi Fabiemi je opravdu velká. Velkým favoritem byl opět Šmoula. Dalším pohárovým favoritem byl Radek se svojí oranžádou. Na pohárová místa pomýšleli i dvě červené Fabči, Michalův Ďábel a Olin. Ale všem vypálil rybník Martin se svojí uhlazenou a v interiéru předělanou Fabií. Nejvíce z toho byl překvapen Šmoula, který při vyhlašování výsledků neskrýval své zklamání. V poločase soutěže se představilo již víc jak tucet Fabií a začínají se rýsovat favorité na finále v Budějovicích. Protože z deseti soutěží se započítává pouze pět, mají ještě všichni příležitost začít soutěžit a mít stejné šance, jako již soutěžící tuneři.

1182749848V úvodu článku jsem byl ke srazu dost kritický, tak také nějaké pozitivum. Opět se zde objevil německý návěs, ve kterém jste si na místě mohli nechat stříknout airbrash. Toho využili na svá víčka nádrží Levis s Olinem. Jak takové dílko vzniká si můžete prohlédnout v naší fotogalerii, která vám také představí většinu aut soutěžících v Tuning Cupu.