Máme za sebou další větší sraz na letišti nedaleko Panenského Týnce a další kolo Tunig Cupu, ve kterém se opět potvrdila oprávněnost samostatné scény pro Škodu Fabii. fabia cajicekMimo Tuning Cupu proběhly ještě další soutěže. Sprinty pořádané Tuning Magazínem a dvě hudební soutěže EMMA a dB drag.

My jsme opět dvě soutěže sledovali podrobněji. Asi pro nás je nyní nejprestižnější soutěží Tuning Cup – Fabia Scene. V cupu to bylo již šesté kolo a počet soutěžících Fabií se rozšířilo o další dvě na celkový počet patnáct. Tím se Fabia řadí mezi nejpočetnější scény. Po Hradci se pasovali na tři nejvyšší příčky jasní favorité. Šmoula se svojím modráskem, Radek s oranžádou a mezi ně se zařadil Martin se svojí žabičkou. Ostatní na pohárky mohou myslet jen v případě, že některý z nich nepřijede. To se stalo zde v Týnci, mezi necelou desítkou Fabií, absentoval Šmoula a hned na uvolněné místo bylo několik adeptů. Nejlépe se této role zhostil Olin a jen tím potvrdil, že pohárek z minulého týdne v Německu nebyla náhoda a těch několik novinek na autě včetně nových sedmnácti palcových kol byla cesta správným směrem. Vítězství si odvezl Radek vwse svojí oranžovou kráskou a pojistil si průběžné vedení. Martin po Hradci zjistil, že jiný rozhodčí, jiné pořadí, ale i tady je jasné, s kým musíme počítat jako s jedním z favoritů na pohárek ve finále. Další boje budou ještě dramatické. První pětice je asi již jasná, Šmoula, Radek, Martin, Olin a Michal-ďábel, ale o poslední šesté místo ještě proběhne urputný boj. Asi největším favoritem je Švančar. Také nesmím opomenout, že se v Týnci v Cupu poprvé objevil Máca.

fabia johanikDalší soutěží, kterou sledujeme je EMMA. Tam opět zářil náš člen Johanik se svojí černou Fabií s dunícím kufrem a soutěží v nejobsazenější kategorii, kde se již zúčastnilo na čtyři desítky soutěžících. Jedná se o trakaře ve třídě ESPL Experienced 4 Woofer a ač již letos proběhlo osm soutěží. Honza se zúčastnil pouze tří, ale všechny s přehledem vyhrál a opět si z Týnce odvezl pohárek za první místo a dál se řadí jako největší favorit na nejcennější kalíšek ve finále.Tradičním účastníkem této soutěže, ale v Sound Duality: Advanced 5 channels a Multimedia: Advanced One je vlastně Olin. Ani tentokrát neodjel s prázdnou a v obou soutěžích obsadil druhou příčku.

Co dodat závěrem? Počasí se vydařilo, nálada dobrá a nyní si prohlédnětě naší fotogalerii, kterou tentokrát pro Vás připravili PTiCA společně s Olinem.

FotoGalerie zde>>>