V sobotní etapě se prezentovala posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek vynikajícím výkonem, kdy dokázala s vozem Škoda Fabia WRC dosáhnout sedmi časů v rychlostních zkouškách v nejlepší desítce.fabia wrcNavíc se během sobotních rychlostních zkoušek posunula posádka Czech Rally Teamu Kopecký ze sedmnácté pozice po páteční etapě, ve které postihlo vůz Škoda Fabia WRC několik nezaviněných defektů pneumatiky, na průběžnou desátou pozici po sobotní etapě.

Před startem nedělní etapy Czech Rally Team Kopecký přehodnotil prioritu fabia wrcpro závěrečné tři rychlostní zkoušky a zvolil variantu, která znamenala jízdu na hranici rizika se snahou o maximální přiblížení se osmé bodované pozici.

Jan Kopecký odstartoval do závěrečné etapy Finské rallye velmi slibným mezičasem v úvodní rychlostní zkoušce, bohužel následně poškodil vůz v důsledku havárie, se kterým se nedalo pokračovat v soutěži.

1186815188"Do nedělní etapy jsme odstartovali se snahou zaútočit. Rallye je velmi nevyzpytatelná a v těžké Finské rallye mohl potkat jakoukoliv posádku na bodované pozici problém. Proto jsme se chtěli co možná nejvíce přiblížit osmé bodované pozici. Náš optimismus podporovaly včerejší časy, kdy jsme dokázali dosahovat časy mezi nejlepšími.



Na jednom z horizontů v úvodu jedenadvacáté rychlostní zkoušky jsme měli špatně napsaný rozpis. Při seznamovacích jízdách jsme nepočítali s tím, že bychom mohli na tomto horizontu skočit. Ocitli jsme se v pravotočivé zatáčce nad tratí a já jsem neměl kontrolu nad vozem. Reagoval jsem okamžitě, ale přesto fabia wrcjsme spadli do hlubokého příkopu a narazili jsme přední částí vozu do složených klád.



Já i Filip jsme v pořádku. Vůz je však poškozen a my jsme nuceni odstoupit z Finské rallye.



Odstoupení mě mrzí především kvůli všem členům Czech Rally Teamu Kopecký, kteří odvedli při přípravě na soutěž i v servisních zónách Finské rallye špičkovou práci," vysvětlil důvod odstoupení z místa havárie pilot Jan Kopecký.



1186815245"Po smolné páteční etapě jsme měli pochopitelnou radost ze včerejších vynikajících časů. V nedělní etapě jsme se rozhodli zaútočit, neboť Jan s Filipem v sobotu předvedli opravdu vynikající výkon.



Tentokrát nám riskantní plán nevyšel a můžeme hodnotit jako úspěšnou pouze sobotní etapu. Bohužel naše účinkování ve Finské rallye velmi výrazně ovlivnily nezaviněné defekty pneumatik v páteční etapě, v jejichž důsledku se musel Jan s Filipem probíjet ze zadních pozic a jet na samé hranici rizika," zhodnotil krátce Finskou rallye vedoucí týmu Josef Kopecký.

1186815263  1186815276

zdroj: www.motorsport-kopecky.cz