Máme za sebou již dvanácté Mimoňské války, a tentokrát bohužel tragické. Nás, ale hlavně zajímalo další kolo Tuning Cupu a především Fabia Scena. Stále v ní není rozhodnuto o posledním šestém postupujícím a podle nás vše rozhodne Kopřivnice.feliciaJak jsem se v úvodu zmínil, letošní sraz začal tragédií. Na vině byl alkohol a nezodpovědnost osmnáctiletého řidiče. Vše se odehrálo před půlnocí, na hlavní ranveji,kde došlo ke sražení jednoho z účastníků osobním vozidlem Volkswagen Golf. Za volantem seděl osmnáctiletý řidič z České Lípy," sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková. Podle svědků golf v době střetu nesvítil. Šofér policistům nadýchal 1,56 promile. "Krevní zkoušku na alkohol odmítl," doplnila policistka. Její kolegové mladíka zadrželi, v současné době čeká v policejní cele na obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti a z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky vězení. Hned v noci se po letišti začala šířit fáma, že sražený muž ze Semilska cestou do nemocnice zemřel. Ve skutečnosti o jeho život ještě několik hodin bojovali českolipští lékaři. Teprve ráno podlehl těžkým zraněním. VW BroukTěch bylo podle mluvčí záchranky Libereckého kraje více. "Nejvážnějším bylo zřejmě poranění hlavy," Nehoda měla na letišti ještě dohru. Poté, co policie viníka odvezla, vrhli se rozčilení lidé na jeho vůz. Několikrát ho převrátili, podle svědků si rozebrali i některé díly. Zastavili je až policisté s přivolanou posilou. "Vozidlo zajistili a nechali vyvézt z areálu odtahovou službou," doplnila policejní mluvčí.

Nyní jen stručně Tuning Cupu a Fabia Scene. První místo si odvezla Fabia z Axonu, na druhé pozici skončil Radek se svojí oranžádou a třetí místo obsadil Šmoula. Tím jistý postup do Budějovic mají Radek s oranžádou, Šmoula, Olin, Michal se svým ďáblem a Martin se svojí zelenou. Dalším adeptem je Fabia z Axonu, ale to by Hfelicia rrsonza musel jet do Kopřivnice, aby splnil podmínku tří soutěží. Když nepojede, je hned několik adeptů, ale tím hodně předbíhám. Jednoduše řečeno o posledním šestém postupujícím rozhodne sraz v Kopřivnici.

Závěrem ještě několik novinek, které se objevily na našich Fančách. Fíla a Máca představili nové vzpěry přední kapoty od Milotecu. Olin představil nové přední sedačky a stavitelný podvozek od HP. Jak je vidět, všichni každým srazem něco zlepšují. Nyní si už sami prohlédněte fotografie a sami si tipněte kdo bude tím šestým ve finále.

FotoGalerie zde>>>