Škoda Auto dnes zahájila testování prvního funkčního prototypu vozu Škoda Fabia kategorie Super 2000.fabia 2000Vůz, který bude určen pro nasazování v kategorii Super 2000, vychází z druhé generace modelu Fabia. Jeho základními technickými parametry jsou podle regulí automobilové federace FIA dvoulitrový benzinový atmosférický čtyřválec, šestistupňová sekvenční převodovka a pohon na všechny čtyři kola s trojicí mechanických diferenciálů.

fabia 2000Dr. Eckhard Scholz, člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za technický vývoj, k tomu poznamenal: „Jsme rádi, že jsme zahájili testování Fabie Super 2000. V tomto roce chceme vůz optimalizovat a úspěšně homologovat, abychom jej mohli nasazovat na národní i mezinárodní úrovni. Konkrétní nasazení do soutěží budeme ještě diskutovat v závislosti na pokroku, výsledcích testů a závěrečné homologaci. Plánujeme rovněž nabídnout vůz privátním týmům. Zároveň budeme na bázi zákaznického servisu úzce spolupracovat s našimi zastoupeními po celém světě a společně se podílet na dalším vývoji vozu“.

fabia 2000  fabia 2000  fabia 2000

Martin Lauer, vedoucí podnikové komunikace, doplňuje: „Naše více než stoletá historie motoristického sportu je unikátní a my jsme pyšní, že na ní můžeme vozem Fabia Super 2000 navázat. Pevně věříme, že se stane její úspěšnou součástí, automobilové soutěže jsou celosvětově velmi oblíbené a nabízejí velký potenciál propagace našich produktů“.