Oficiální představení nové generace modelu Škoda Superb 3,6 FSI V6 4×4 – reprezentativního vozu střední třídy se uskuteční na 78. mezinárodním autosalonu v Ženevě.Nová Škoda Superb s patentovaným systém dveří Twindoor umožňuje využít vůz jako reprezentativní sedan i praktický liftback současně.

Škoda Superb - Design StudyV prostorném interiéru odrážejícím vysokou kvalitu zpracování naleznou cestující mnoho praktických řešení i objemný zavazadlový prostor (565 l/1670 l). Velkorysý vnitřní prostor předchozí generace byl ještě dále zvětšen, čímž se stal nový Superb jedním z nejprostornějších vozů své třídy. Nový standard bezpečnosti definuje až 9 airbagů, které jsou v případě nehody připraveny ochránit posádku na předních i zadních sedadlech. Součástí výbavy mohou být mimo jiné bi-xenonové světlomety s funkcí AFS, navigace s dotykovým displejem nebo parkovací asistent, který dokáže vůz samočinně zaparkovat do řady stojících automobilů.

Výstavní premiéru si na ženevském autosalonu odbude i nový Superb s motorem 3,6 FSI V6 o výkonu 191 kW ve verzi 4×4. V ekologické řadě GreenLine se kromě vozů Fabia GreenLine a Octavia MultiFuel představí i nový model Superb GreenLine s motorem 1,9 TDI PD DPF/77 kW s emisemi CO2 136 g/km.

Octavia RSVyjma těchto novinek představí Škoda Auto také inovovaný model Octavia RS s motorem 2,0 TDI CR DPF/125 kW a kompletní nabídku vozů Fabia, Roomster a Octavia v provedení modelového roku 2008.

Expozici společnosti Škoda Auto je možné navštívit na ženevském autosalonu v hale 2 na pozici 2160.