Letošní tuningová sezona Čechách začala na letišti Dlouhá Lhota, nedaleko Příbrami. Nevyzpytatelné počasí sice zvláště po ránu strašilo, ale nakonec se první letošní srázek jak hojnou učastí, tak i celkem počasím vydařil.bombasticLetos pořadatel připravil opět soutěže ve sprintu na 400 m a Show & Shine podle pravidel Tuning Cupu. Z hudebních soutěží zde byl pouze dB Drag. Nás nejvíce zajímala soutěž Show & Shine o nejhezčí tuningový vůz, kde je od loňského roku i samotná kategorie Škoda Fabia Scene. Že je to správná cesta se ukázalo i zde, nejpočetněji zastoupenou kategorií v boji o pohárky. Hned na první pohled bylo vidět, že někteří přes zimu hodně na svých autech zapracovali. Například Fíla, ten zapracoval na své Fabii, tak i na garáži, kde provádí všechny své úpravy. Všechna tato snaha byla oceněna pohárkem za třetí místo, a tím se již dostávám k oceněným Fabiím. První místo si odnesl Martin se svojí žabičkou, druhá Olinova Fabča a třetí Filipův červený kombík.

fabia-superb-seatTaké nesmím zapomenout, že jsme na srazu spatřili mírně upravené dvojkové Fabie. Zvláště nás zaujalo combi s několika doplňky včetně sníženého podvozku, kol obutých do sedmnáctek a to vše doplněné dvojitým výfukem.

Další náš člen Bart se zúčastnil soutěže dB Drag a v kategorii SS 1-2 obsadil po tuhém boji 3 místo. V rozstřelu mu ke druhému místu chyběla jedna desetina, ale na Bass Race 120.0 – 129,9 to stačilo na první místo.

Tak můžeme konstatovat, že v Příbrami začal Tuning Cup na nečisto a příští týden již na ostro v Kopřivnici.

FotoGalerie zde>>>