Každým rokem navštívíme nějaký ten sraz na Moravě a i letos chceme v tomto trendu pokračovat. Proto jsme do našeho kalendáře přidali i Kopřivnici, kterou jsme nejprve chtěli vynechat. Hlavním lákadlem byla velikost srazu a první kolo Tuning Cupu.fabiaRanní budíček kolem čtvrté a v půl páté odjížděla Fílova a Olivova fabča směrem na Moravu. Někdo řekne, že jsme vyráželi dost brzy, ale hodinové fronty na vjezdu byly tím důvodem. Cesta proběhla v poklidu a k naší radosti bez deště, ale co nás čekalo pak, byl šok. Šesti kilometrová fronta, ve které neukáznění rádoby tuneři zvláště z Polska předjížděli a starali se o zmatky. Po více jak hodinovém popojíždění a ujetí třetinové vzdálenosti nám bylo jasné, že dojet do Tuning Cupu do jedenácti hodin je absolutně nereálné. V tu chvíli jsem zastavil kolem projíždějící policejní hlídku, která tentokrát dostála svému sloganu „Pomáhat a chránit“ . Po sdělení našeho problému, být do jedenácti na polygonu nám poradila, kudy objet část čekající fronty. Co k tomu dodat závěrem, pořadatel proti loňským frontám neudělal nic, jediná příjezdová cesta na tento sraz je žalostně málo. Jednoduše řečeno, absolutně pořadatel nezvládl a nebyl připraven na příjezd účastníků srazu. Uvnitř areálu už byla organizační stránka lepší, ale to už nemohlo zlepšit doslova tragický příjezd na sraz.

vw golfNyní již k samotnému srazu. Opět zde proběhly sprinty a také drifty, které byly provázeny velkým počtem diváků. My jsme zamířili přímo do zóny Tuning Cupu, kde jsme se zaregistrovali a připravili auta na hodnocení odbornou porotou. Účast nepatřila k největším, ale na první kolo postačující. Nyní již k našim Fabiím. První místo si odvážel Radek se svojí oranžádou, kterou na letošní sezonu vybavil vzduchovým podvozkem. Druhé místo obsadila další Moravská Fabie. Lukáš zde černou barvu zkombinoval se světlým interiérem. Olin se svojí červenou fabčou obsadil třetí místo, což potvrdilo, že moravská tuningová scéna je opravdu na vysoké úrovni a odvážet pohárky z Moravy není jednoduché. Čtvrtou příčku si vybojoval Fíla a jeho červený combík následovaný stříbrnou Fabií ze Slovenska.

veteranTím nám začal další ročník Tuning Cupu a je před námi další nabitý víkend. Pro milovníky škodovek se koná Celostátní sraz škodovek v Běšinách u Klatov. Dalším velkým srazem, kde se hodnotí dle pravidel Tunig Cupu je Vyškov, kterého jsme se zúčastnili vloni a můžeme doporučit. Do třetice je to tuningový sraz, který je součástí výstavy AUTO PRAHA 2008 na výstavišti v Letňanech.

FotoGalerie zde>>>