Nedaleko Milovic na místním letišti se konal již čtvrté kolo Tuning Cupu. Účast sice nebyla vysoká, ale Škoda Fabia Scena se sedmi vozy opět patřila k nejpočetnější.Protože sraz se nacházel jen padesát kilometrů od Prahy, nemuseli jsme vstávat brzy a i auta cestou nebyla moc zašpiněná. Klidný vjezd bez čekání nasvědčoval, že se bude jednat o pohodový sraz, kde si každý najde zábavu podle své libosti. Kromě již zmíněného Tuning Cupu, byly na programu dne i další zajímavé soutěže jako jsou sprinty, dB Drag nebo Drifty.

fabia-filaNás opět nejvíce zajímal Tuning Cup a hlavně Fabia Scena. Jak jsem se již zmínil v úvodu, přijelo celkem sedm Fabií s favoritem číslo jedna Radkem a jeho oranžádou. Na pohárky si také hodně věřily obě černé fabči z Moravy. Fíla zase trochu poupravil svůj Pit Stop a doufal v pohárek za Best Creative – nejlepší aranžmá vozu na ploše. Vláďa u svého sedanu představil nový interiér a snad jen Martinova Žabička a Olin přijeli bez znatelných změn, ALE! Vše nakonec bylo jinak. Ted nevím ze které strany začít, ale začnu od mého třetího místa, které napovědělo, že obě černé Fabie odjedou bez pohárku a ještě se musely sklonit i před Fílou, což bylo určitým překvapením. Ale co následovalo poté, byl šok. Na druhé místo byl porotci zařazen dosud letos neporažený Radek a jeho oranžáda. A všichni asi již tušíte,kdo se stal vítězem čtvrtého kola Tuning Cupu ve Škoda Fabia Scena. Nejcennější pohár si odvezl Martin se fabia-zabickasvojí žabičkou.

Závěrem chci ještě poznamenat, že nikdo nemá své místo předplacené a hodně si cením přístupu Fíli a jeho bezedné studnice nápadů, které ho po malých krůčcích přibližují k jeho účasti ve Velkém finále. Tento víkend se v Panenském Týnci bude konat další kolo Tuning Cupu a má se objevit další favorit na finále Šmoula.