Tento víkend byl pro nás hodně náročný a po sobotní cestě na Moravu do Slušovic,kde probíhalo další kolo Tuning Cupu následoval ještě výlet na opačnou stranu do Německa, ale tím trochu předbíhám. Teď se věnujme Slušovicím a hlavně škodovkám.Po loňské zkušenosti a příjezdu pět minut před uzávěrkou jsme letos vsadili na časnější výjezd a ukázalo se, že to byla správná volba. Na necelém stém kilometru na Brno nás na hoďku zdržela nehoda osobního auta s kamionem. Také jsme měli štěstí, protože chvilku po projetí kolem této nehody se stala další, které jsme naštěstí ujeli. To se totiž napříč dálnicí položil kamion s petflaškama a v následující koloně zůstalo i několik tunerů, kteří sraz již nestihli.

Nyní se podíváme blíže na všechny Škoda scény soutěžící v Tuning Cupu. Začnu kategorií Škoda Oldies, ve které si první místo odvezl zatím vedoucí muž této kategorie Jirka Zajíc a jeho Škoda 130, který ještě přidal i pohárek za Best Show. Druhé místo si odvezl Adam Vantuch též se stotřicítkou. Pohárek za třetí místo vybojoval Jaromír Kopecký se Škodou 110R, jehož to byla letos první soutěž v Cupu.

Dále tu máme kategorii Škoda, kde soutěží Favority a Felície. Zde první dvě místa obsadily starší Favority. První skončil Radim Adamovský, před Břetislavem Axmanem. Třetí byla mladší sestřička a s ní Petr Brandejs.

Nyní tu máme ty největší škodovky, a tím Škoda Moderne Scene. I zde se žádné překvapení nekonalo a na nejvyšší stupínek si stoupl Petr Richter a jeho pavoučí Octávka. Druhé místo si již letos tradičně odvezl Miroslav Průcha a jeho zelená Octavia Combi. Stupně ještě doplnil Milan Mašek také s Octavií.

Nyní přecházím zde ve Slušovicích k nejobsazenější škodovácké kategorii Fabia Scene. Tentokrát se sešlo celkem sedm aut a stupně vítězů obsadily tři největší favorité. První Radek s oranžádou a za ním trochu překvapivě skončila druhá moravská AudiFabča Michala Koteleše. Třetí byl až Martin se svojí žabičkou, který zatím jako jediný již letos dokázal jednou porazit Radka. Čtvrté místo si odvezla další moravská Fabie a Lukáše tím přiblížila k Vekému Finále. Na dalších místech byl Olin, Valenta (druhá černá z Moravy) a Koláček se svojí stříbrnou Fabií.

Ještě nesmím zapomenout, že Oldies Scenu vyhrál Robert Beneš a jeho Škoda 1000 MB. Profi Scenu vyhrála další škodovka Adamova Škoda Rapid AK-47 před Milanem a jeho vymazlenou Felicií.

Závěrem Vám ještě oznámím příjemnou novinku v podobě přidání ještě jednoho srazu v Tunin Cupu. Jsou nimi Mimoňské války, které se konají 23.8. Nyní si prohlédněte naší fotogalerii, která vám připomene i auta, která se nám nevešla do článku.