Rádi bychom Vám představili jednu z Fábií soutěžící v Tuning Cupu 2008, kde mají Fabie vlastní kategorii. Jedná se o karosářskou verzi hatchback v černé barvě. Majitelem Fabie je Lukáš povoláním kuchař. Na jeho autě je provedena spousta kvalitní práce a dOba nárazníky jsou výrobkem známé firmy Axon. Při pohledu z boku je doplňují prahy od firmy Top Plast původně náležící na vůz Octavia. A jsou prodlouženy o cca 3 cm a na Fabku pasují jak ulité. Všechny dveře mají zavařené kliky, řidičovy jsou osazeny odskokem.

Když už jsme u pohledu z boku, tak nás zaujmou kola Alesio o rozměru 17“. To, co upoutá naší pozornost je i snížení pomocí stavitelného podvozku, sníženo je vepředu o 7 cm a vzadu o 6 cm. Víko motoru se krásně mračí nad černými světly TYC, která majitele pěkně zlobí svou dětskou nemocí (padáním reflektoru). Zamračená kapota skrývá i část masky od MiloTecu s plastovými oky místo tahokovu. Když už jsme u předních partií vozu, tak se podíváme i pod kapotu. Tam se ukrývá tříválec 1,2 HTP o výkonu 47 kW, který je posílen čipem na cca 50 kW. Majitel má v plánu vyměnit tento vlastnoručně designersky zpracovaný motor za srdce z modelu Octavia I RS (1,8 20VT 132 kW).

Podíváme-li se na opačnou stranu auta, uvidíme čirá světla a vkusně přimračenou registrační značku. V kufru si trůní audiosoustava v na míru vyrobené ozvučnici z komponentů Mac Audio. Co se týče interiéru, tak ten je lahodou pro oko. Téměř vše je přečalouněno do béžové kůže za pomoci Lukášova kamaráda a co není přečalouněno je do béžova alespoň nalakováno. Za zmínku stojí i to, že auto slouží Lukášovi každý den a tak by to mělo být. „Auto by nemělo stát v garáži pod igelitem.“, jak říká Lukáš.