Po letní přestávce, kterou většina z nás využila k dovolené, se nám opět rozjel kolotoč tuningových srazů. Vše začalo na letišti Dlouhá Lhota, nedaleko od Přibrami. Ač počasí ze začátku dne moc nepřálo, zvláště cesta z Prahy byla provázena nepřetržitým deTuning Extréme Show byla bohatá i na soutěže. Na programu dne bylo další kolo Tuning Cupu, dále tu byly obě hudební soutěže EMMA, db-Drag a nechyběly ani sprinty na 400 metrů a gumování. My se opět budeme hlavně věnovat dvěma soutěžím a začneme Tuning Cupem.

Ten pokračoval  svým osmým kolem z jedenácti plánovaných, která nám určí brněnské finalisty. Začnu Škoda Oldies scénou, ve které se letos již objevilo 14 vozů a začíná se rýsovat účastníci velkého finále. První místo získal Zdeněk Rak se svým Rapidem, před druhým  Michalem Chomátem. Oba patří k velkým favoritům na pohárky ve velkém finále. Třetí místo jíž podruhé za sebou obsadil Jaromír Kopecký se svým erkem. Do konce zbývají ještě tři srazy a boj o postup do Brna bude ještě zajímavý.

Další je Škoda scéna, kam patří vozy Favorit a Felície. I v této skupině je čtrnáct aut a i zde se rýsují jistí postupující do finále. Vítězství si odvezl Karel Buzický a jeho Favorit před Václavem Maříkem s Felícií. Třetí pohárek si odvezl Radim Adamovský a se svým Favoritem začal útočit na šesté postupující místo do Brna.

Rozhodnuto o postupujících je už asi v Octavia scéně. I zde je čtrnáct aut, ale jasně se zde rýsuje postupující šestka. Pohárek za první místo si odnesl největší favorit Petr Richter a jeho pavoučí Octávia RS. Za ním skončili Petr Praščinec a František Hampl. Tady bude Finále hodně zajímavé, protože za vedoucím Petrem je to jak na houpačce. Scéna je hodně vyrovnaná a o pohárkách budou rozhodovat opravdu jen maličkosti.

Jako poslední jsem si nechali Fabie, kterých letos do bojů zasáhl plný tucet. Od začátku sezony se Radek Jambor se svojí oranžádou jeví jako jasný favorit, ale letos byl již jednou poražen žabičkou Martina Kroise, který tentokrát chyběl. Druhou porážku si odnesl zde v Příbrami při své letošní první konfrontaci se Šmoulou. Ten se objevil teprve na druhém srazu a odvezl si již druhé vítězství, čímž potvrdil, že se jeho fabča stále líbí a začíná se přibližovat k účasti ve finále. Třetí místo si odvezl již letos pošesté Olin. Ten po návratu z dovolené nechal na své červené Fabii střešní box a představil i nové doplňky na motoru, na kterých jsou Fílovi šachovnicové malůvky. Pod stupni vítězů skončil Vláďa se svým sedanem a za ním Fíla, který na svém combíku vyměnil na zadní nápravě bubny za kotouče. I zde začíná být jasno v postupujících na Velké finále a již jen Šmoula může míchat kartami. Má zatím jak Černého Petra, tak i trumfy v podobě ještě tří srazů, které zbývají do konce.

Na konec jsme si ještě nechali soutěž EMMA, takže jen ve stručnosti. Stálice a náš člen Johanik, obsadil až druhé místo v ESPL 4 woofers. Výsledek okomentoval slovy, že špatně naladil. Druhým naším účastníkem je Olin. Ten nejprve získal první místo v ESPL 1 woofer a v jeho oblíbené disciplíně multimedia Advanced obsadil po boji až třetí místo.

Příští víkend se celý kolotoč Tuning Cupu přesune na Moravu do Přerova a také Vám prozradíme, že 25.10. se uskuteční 7.sraz SKODAHOME.cz a bude trochu netradiční.