Když řeknu Elis Tuning, většina z Vás si představí firmu na výrobu tuningových dílů na škodovky. Její nabídka začíná u všem nám dobře známých stodvacítek a pokračuje přes Favority, Felície a končí u součastných typů, jako je Fabia a Octavia.

 

Dnes Vám nebudeme představovat žádné nové výrobky, ale chceme Vás upozornit na věci, které řada tunerů přímo ignoruje. I já jsem musel ke konci loňského roku projet se svojí Fabčou technickou kontrolou a jak na srazech vždy zdůrazňuji, většina dílů na mém voze má ATEST. Toto slovo je pro dost tunerů zcela nepodstatné, ale pro ty, co svého natuněného miláčka používají i v běžném provozu, by měl být ATEST dílů povinností.

Nyní se dostávám k jádru věci,a tím je ATEST tuningových dílů. Ne všichni tuningoví výrobci k tomuto problému přistupují odpovědně a jsou schopni i tvrdit, že je to zbytečné. Jinak k tomu přistupují v Elis Tuningu, kde koncem roku proběhla již několikátá schvalovací zkouška na další tuningový díl, který obohatí jejich nabídku. Jelikož většina z Vás svá auta používá  na běžné ježdění, bylo by dobré, pokud to jen nabídka umožňuje kupovat schválené díly. Je pravda, že nejsou tolik extrémní, ale na druhou stranu máte klid při dalším provozování svého miláčka. Také ještě zdůrazním, že i díly od jednoho výrobce dají autu určitý styl a ne, že vepředu vidíte v autě něco jiného, než zezadu. Tím chci říci, že někdy méně je ve finále více. Jako jeden z nejpovedenějších kitů na první Fabii je právě z Elis Tuningu.

Co dodat závěrem, snad jen to, abyste opravdu nepodceňovali význam slovíčka ATEST a již nyní můžeme doufat, že se i na dvojkovou Fabii objeví stejně vydařený Body Kit jako Elis Tuning nabízí na starší sestřičku..