Firmu MILOTEC, výrobce doplňků pro vozy Škoda asi nemusím dlouze představovat, protože patří mezi škodovkáři k nejoblíbenějším firmám. Své významné postavení si vydobyla Tím, že patří mezi několik firem na našem trhu, které mají své výrobky schválené k p

Ale přesto Vám stručně přiblížím vznik firmy. Vše začalo v devadesátých letech výrobou střešních boxů, k čemuž dopomohly zkušenosti získané ve Švédsku. Přibližně roku 1995 začala zajímavá spolupráce s firmou KAMEI a následně počátek výroby doplňků MILOTEC. I když obchodní značka Milotec má domovinu v Německu, výrobu zajišťuje ryze česká firma Plastservis Mobilla spol.s r.o., která sídlí nedaleko Prahy. Vše odstartovaly plastové doplňky na nám dobře známou Škodu Felicii a nyní v Řevničově vyrábějí doplňky jak z plastu, tak i oceli na všechny typy vozů Škoda, které od té doby sjely z výrobních linek s okřídleným šípem ve znaku.

Nynější program můžeme rozdělit do několika kategorií. První, asi nejvýraznější jsou tuningové doplňky dávající škodovkám sportovní nádech. Zde se jedná o různé spoilery, masky, mračítka, difuzory, ale i přední a zadní světla osazená spoty značky Hella. Zajímavostí jsou celé sady, tak zvané  ALL-ROAD, které vaši Octávku vzhledově přiblíží lehkému teréňáčku. Do této kategorie, patří i různé praktické doplňky, které vaše auto chrání, jako je například „práh pátých dveří“ nebo „ochranné kryty prahů“.

Tím se dostávám k druhé kategorii, jenž je zaměřena na interiér vozu. Tyto díly ještě můžeme rozdělit na ozdobné, jakými jsou dekory interieru, ale i funkční, které nám zpříjemní dobu strávenou řízením. Tam můžeme zařadit loketní opěrku, nebo sportovní pedály včetně opěrky levé nohy.

Asi samostatnou kategorií je program chrom a nerezové doplňky. Pokud jsou tyto doplňky decentní, auto zvýrazní a zde si myslíme, že Milotec oslovil velkou škálu zákazníku. Tyto doplňky jsou jak do prostoru interiéru, tak i na exteriér.

Nynější novinkou, se kterou v brzké době přijde firma MILOTEC na trh a my Vás s ní blíže seznámíme, jsou přídavné světlomety pro denní svícení. Ty budou součástí mřížek předního nárazníku, včetně potřebné kabeláže. Další připravovanou novinkou jsou díly se vzhledem napodobující karbon. Nyní na tyto výrobky bude použit nový materiál polycarbonát se speciální úpravou napodobující carbon. Viděli jsem již vzorky a můžeme potvrdit, že vzhledově se opravdu podobá struktuře carbonu i s 3D efektem

Ještě vzpomenu doplňující program, do kterého spadají např. sportovní pružiny, stavitelný podvozek, rozšiřovací podložky, brzdové kotouče a disky z lehkých slitin. Tím jsme Vám ve stručnosti představili výrobní a prodejní program firmy MILOTEC, který je již nedílnou součástí našich miláčků s okřídleným šípem ve znaku.

Závěrem ještě připomenu, že výrobky z Řevničova jsou opatřena atestem pro provoz na pozemních komunikacích, přehledným českým návodem a veškerým materiálem, který je k montáži potřeba. Celá výroba a prodej je řízen systémem jakosti podle normy ISO 9001. Tím se Vám do ruky dostávají výrobky, které jsou právem oblíbené a  konkurence schopné i na tvrdém západním trhu.