Na napsání tohoto článku jsem si dal trochu na čas, ale mé zaneprázdnění a počet startujících jsem nechtěl Pardubický sraz odbýt jen několika věty. Ještě se o víkendu stala další důležitá věc pro škodovkáře, a tou bylo dvojité vítězství vozů Škoda Fabia SAle nyní zpět ke srazu, který se koná na známém Pardubickém dostihovém závodišti. Již předem se očekávala letos největší tuningová návštěvnost v obou námi sledovaných soutěží. V Tuning Cupu se zaregistrovalo rekordních 121 soutěžících a to samé se opakovalo i v hudební soutěži EMMA, kde si to rozdalo na 40 vozidel. Velké účasti nahrála skutečnost poloha Pardubic a i přijatelná vzdálenost pro účastníky z Moravy.

Nyní již k samotným soutěžím a jako obvykle začnu Tuning Cupem,kde se ve Škoda scéně objevilo patnáct aut. Ale abych začal od začátku. První a zároveň nejméně obsazenou scénou byla Škoda oldies, kde byly pouze dvě auta a první místo si odvezl Matěj Slavíček před Pavlem Šulcem oba na Škodě 120. Nyní jak jsem zmínil v úvodu, přichází na řadu nejpočetnější ŠKODA scéna. Zde soutěží Favorité proti mladším sestřičkám Feliciím. První letošní soutěž  získal Adam Procházka se svojí Felícií a hned se zařadil mezi favority ve finále. Na druhém místě skončil Martin Fabiánek, vedoucí muž průběžného pořadí této scény rovněž na Felicii. Třetí Petr Sodomka se svojí Felícií letos soutěžil poprvé a hned si odvezl pohárek. I on není bez šancí na Brněnském finále. Zajímavá situace nastala na šestém místě, kde skončili celkem čtyři soutěžící a všichni dostali po třech bodech, čímž bylo obodováno celkem devět aut, místo osmi. Škoda moderní scéna měla sice jen pět soutěžících a i pohárky si rozebraly stálice této scény. První místo si odvezl veterán Tuning Cupu Petr Richter a jeho pavoučí Octávka. Druhý skončil Petr Paraščinec a třetí místo patřilo černé Octavii combi na vzduchovém podvozku, kterou přivezl Tomáš Močárník. Nyní už jsme u mé nejoblíbenější scény, takže asi všichni tušíte, že na řadu přichází Škoda Fabia. I zde je situace dosti vyrovnaná a dokonce někteří, když viděli konkurenci, se ani nepřihlásili do soutěže. Tentokrát chyběl favorit číslo jedna Michal Koteleš a tak první místo obsadil Lukáš Šťastný, který bude určitě chtít ve Velkém finále zaútočit na Michalovo loňské prvenství. Druhá skončila má (Olinova) červená fabča se střešním boxem. Ta patří také mezi stálice naší tuningové scény, na které je již osmým rokem. Třetí pohárek si odvezl poprvé v Tuning Cupu Lůkáš Černý a na Fílu (Filip Taubner) zůstala bramborová medaile, ač od minulého srazu na svém combíku docela zapracoval. Tím máme za sebou scény s okřídleným šípem ve znaku a nyní se ještě mrkneme jak dopadly Škodovky v ostatních scénách.

Velmi dobře si letos v Oldies scéně vede Robert Beneš na Škodě 1000MB, když letos po dvou druhých místech konečně zde v Pardubicích dosáhl i no toužené první místo. Další scéna, ve které hrají prim auta s okřídleným šípem je RAT neboli krysa. První místo si odvezl David Friedman, jehož favorit se asi nejvíce přibližuje kryse. Druhé místo si odvezl Radek Hykeš a jeho oranžová Škoda 120LS. Jeho styl přesně vystihuje jeho přezdívka LS Blasen. Ještě tři body za šesté místo si připsal Olinův litřík, jenž je spíše veteránem než krysou. I v této scéně se objevilo osm soutěžících a byly rozdány všechny body.

Nyní ještě zmíním hudební soutěž EMMA, jíž se zde v Pardubicích zúčastnil letos rekordní počet aut. Zde je škoda, že mnoho tunerů má svá auta vybavená velmi kvalitní audio soustavou a bylo by zajímavé, zda stejně dobře hraje jako vypadá. Škoda je, že námi vloni sledovaný Johanik už letos nesoutěží a v jeho kategorii momentálně vévodí Milan Turčány a jeho VW Pasat, který natlačil 142/142,8. Ještě zmíním jen druhé místo Olina v Multimediích Advanced. V této kategorii vyhrál David Riegr (kapka) se Škodou Octavia a pohárek za třetí místo si odvezl René Lansinger na BMW E36 Compact. Ještě na závěr doplním.

Ač během srazu spadlo pár kapek, počasí můžeme hodnotit kladně. Co se týče celkového hodnocení srazu, patří mezi ty příjemné a kdo ho jednou navštívil, rád se sem vrací. Závěrem si ještě prohlédněte fotogalerii, kterou pro Vás nafotil Olin. Nyní máme před sebou další poklidný sraz v Plasech, kde členové nezapomeňte nahlásit příslušnost ke klubu SKODAHOME a možná i vy přispějete svým hlasem k pokusu skončit na horních příčkách mezi kluby.