Letošní již patnáctý ročník Pražského Rallysprintu přinesl změnu v podobě vypuštění Řeporyjských erzet, které byly nahrazeny novou šotolínovou speciálkou na Chuchelském dostihovém závodišti. Při tomto závodě až tak nejde o vítězství, ale spíše o shoow, jPáteční přejímkou prošlo na šest desítek vozů s osmi WRCčky v čele. Největším favoritem na vítězství byl Václav Pech a jeho Škoda Fabia WRC, se kterou v Sosnové porazil i Sebastiena Loeba. Dále na startu byly i čtyři speciály S2000 mezi kterými byly i dvě Fabie a největší Pechův konkurent Roman Kresta s Peugeotem 207 S2000. Nejpočetnější skupinou Pražského Rallysprintu byly vozy Mitsubishi Lancer Evo IX, VII a X doplněné několika vozy Subaru Impreza WRX STI. Zajímavou podívanou opět předváděli historici, kde byly i dvě škodovácké krásky. Tou první byla  legendární Škoda 130 RS, jenž je asi nejhezčím závodním speciálem s okřídleným šípem ve znaku. Druhou byla Škoda 130 LR, jen soutěž nedokončila pro technickou závadu. Nás ale nejvíce zaujaly dvě Fabie S2000 posádek Béreš jun./Muller a Tlusťák/Škaloud. O druhé jmenované Vám přineseme samostatný článek s detailní fotogalerií. 

Nyní k samostatné soutěži, kde vše začalo již páteční speciálkou na Strahovském stadionu a výbornou atmosféru dodalo umělé osvětlení. Začalo se v obráceném pořadí, takže kolem osmé večerní duněly nad strahovem speciály WRC. Oproti loňskému byla trať pozměněna, dá se říci zjednodušena, ale na atraktivnosti to neubralo. Jen škoda, že tribuny zely práznotou. Sobota se probudila do sluného rána, které podtrhlo půvab Chuchelského dostihového závodiště s trefným pojmenováním rychlostní zkoušky „HATATITLA“. Vidět současně několik aut jak se prohání po šotolinovém okruhu a zaplněnou hlavní tribunu zahřeje u srdce každého fanouška motoristického sportu. Tato druhá rychlostka se pořadateli opravdu vyvedla a zaslouží pochvalu. Z vlastní zkuešenosti mohu říci, že to byl i ráj pro fotografy.

Dále následovala 3 a 4 rychlostní zkouška na tradičním Strahovském okruhu lemovaném po celé délce ticíci fanoušky. I zde nebyla nouze vidět krizové situace a nás může těšit, že šlo jen o nějaké disky a pobouchané plechy. Pořadatel pro bezpečnost se snažil udělat maximum a my doufejmě, že loňský předčasně ukončený tragický ročník bude na hodně dlouho posledním, kdy museli pořadatelé k takovému kroku přistoupit. Poslední speciálka se jela opět na Strahovském stadionu a jak je zvykem opět v opačném pořadí. Tentokrát již tribuny byly znatelněji zaplněny a Ti, co se přišli podívat, určitě nelitovali. Většina pilotů tento závod pojalo opravdu jako shoow, ale přesto Vám zde napíšeme kdo vyhrál. První místo si odvezla posádka na voze Škoda Fabia WRC Pech/Topolánek. Za nimi se seřadily s půlminutovou ztrátou tři vozy specifikace S2000, čímž dokázaly, jak jsou rychlé. Druhý Roman Kresta předváděl čistou jízdu a bylo vidět, že závodí. Zato třetí Bereš předvedl, že i s Fabií S2000 jde jít do zatáček dveřmi napřed a náramně bavil sebe i aplaudující diváky. Na braborové pozici dojela druhá Fabia S2000 pilotovaná Antonínem Tlusťákem.

Závěrem si trošku postěžuji. Ani tentokrát jsme Vás nechtěli ochudit o reportáž z tohoto zajímavého klání, i když v jednu chvíli to s akreditací vypadalo hodně špatně. Nakonec se ledy pohnuly a XV. TipCars Pražský Rallysprint nechybí na našich stránkách. Nyní si již jen prohlédněte naši fotogalerii, kterou pro Vás nafotil Olin a fotografie připravil Ptica.