Škoda Auto se dohodla se společností A.S.O., majiteli práv, na pokračování partnerství s Tour de France do roku 2013. Navazuje tím na spolupráci započatou v roce 2004 a i nadále bude figurovat v roli hlavního partnera nejslavnější světové cyklistické sout
„Naše angažmá s vrcholným projektem světové cyklistiky je i nadále jedním z pilířů naší sponzoringové strategie, která se zároveň stala výtečnou bází pro navazující projekty na jednotlivých národních úrovních. To v konečném důsledku naše angažmá multiplikuje a ještě více zhodnocuje. Špičkovým projektem je v tomto směru partnerství s Giro d´Italia podporované ze strany italského importéra a poté zejména aktivní zapojení do akcí, určených širokým masám cyklistických nadšenců všech věkových kategorií, jakými jsou například Kolo pro život v České republice, Škoda Velothon Berlin v Německu či Tour de Romandie ve Švýcarsku,“ uvedl Martin Lauer, vedoucí podnikové komunikace Škoda Auto.
 
V roce 2010 Škoda Auto také pokračuje v podpoře 8 profesionálních cyklistických týmů – Cofidis, Cervélo Test, Francaise des Jeux, Euskateltel – Euskadi, Milram, Rabobank, Saxo Bank, OmegaPharma-Lotto a dvou technických asistencí – Shimano, Mavic.
 
Slavnostní start 97. ročníku Tour de France, tzv. „Grand Départ“ se v letošním roce uskuteční v holandském Rotterdamu, kromě Nizozemí a Francie navštíví letos Tour i Belgii. Závodníci odstartují
3. července 2010 a během 20 etap urazí celkem 3.596 km. Cílovou páskou na pařížském Champs-Élysées projedou 25. července 2010.