Týden po Velikonocích odstartoval letošní ročník české tuningové scény. Milovníci upravených aut si mohli vybrat ze dvou akcí. První se odehrávala na Brněnském Masarykově okruhu a druhá nedaleko Příbrami na letišti Dlouhá Lhota.
My jsme se rozhodli navštívit druhý jmenovaný X. Tuning Extréme Show Příbram, kde startovala nová celoroční soutěž Show & Shine Tuning-sport.cz 2010. Oficielní kalendář se skládá ze sedmi soutěží, kde se započítávají čtyři nejlepší výsledky.  Konečné oficielní výsledky pak budou vyhlášeny v rámci programu AZ pneu Tuning Salonu v Brně.

Jako každoročně se ukázalo, že někteří soutěžící teprve své vozy připravují na sezónu a i nevlídné, chladivé počasí mělo vliv na počet soutěžících. V Show & Shine je méně kategorií, než v Tuning Cupu a i hodnocení je jednoduší, čímž je tato soutěž vhodná i pro méně natuněná vozidla. Z tohoto pohledu můžeme nejvíce novinek očekávat až ve Vysokém Mýtu, kde bude první kolo Tunig Cupu. I tak kategorie Škoda Modern sčítala deset soutěžících,z nichž některé všichni znáte ze soutěží TC. Na sraze probíhaly i další soutěže jako velmi oblíbené sprinty nebo dbDrag. Před rozdáním  pohárků ještě pořadatelé připravili erotickou myčku, kde více mokří byli někteří diváci, než samotné auto.

Při konci rozdávání pohárků v jednotlivých kategoriích přišel první déšť, ale my jsme stále ještě čekali na vyhodnocení o nejpočetnější klub srazu. Nakonec Sejis s Olinem převzali pro SKODAHOME pohárek za třetí místo. Závěrem ještě připomenu, že nás čeká TipCars Tuning Show – Kopřivnice a zajímavá pražská akce Tuning party Open 2010 v klubu Očko.