O víkendu se na Klatovsku jela XIX. Historic Vltava Rally, jenž je součástí Mistrovství Evropy a tomu také odpovídala startovní listina. Nás jako fanoušky vozů s okřídleným šípem ve znaku může těšit, že byla zastoupena i značka Škoda.

U nás na rally chodí hodně fanoušků a vidět speciály WRC nebo S2000 je nádherný zážitek, ale vidět na vlastní oči legendy světových rally je nezapomenutelný zážitek. Na start se postavily vozy jako Porsche 911 carrera RS, Renaul 5 Turbo, Ford Escort RS 2000, Alfa Romeo GTV, Opel Kadett C GTE nebo legenda rally Lancii Stratos. Výčet není úplný, protože by to bylo na nový článek.

Ale vozy Škoda vynechat nesmím. Z našeho pohledu nejzajímavější byla Škoda Octavia TS Finové Pekka/Tapani. Je smutné, že tímto skvostem k nám musela přijet zahraniční posádka. Dále se na startu objevilo několik škodovek s pohonem zadní nápravy ( Škoda 1000MB, 110 L, 110R,130 LR).

Závěrem ještě dodám, že česká posádka Janota/Stránský na voze Opel Kadett C GTE využila domácího prostředí a s přehledem si dojela pro vítězství. Tímto se i my připojujeme ke gratulaci vítězné posádce a děkujeme našemu členovi Fílovi za nafocení fotek, které Vám ještě více příblíží legendy rally.

 

 

Fotogalerie XIX. Historic Vltava Rally 2010