Představovat Mimoňské války nějak detailně je asi zbytečné, ale přípona „nej“ mu stále zůstává. Ale i sem se vkrádá strašák poslední doby, kterým je krize. Nejvíce to bylo poznat na počtu soutěžících v Tuning Cupu.Již slunná cesta směrem na Mimoň a bezproblémový vjezd na letiště, předurčovaly k pohodovému sobotnímu srazu. Bylo vidět, že i pořadatelé se snaží minimalizovat veškeré předvídatelné problémy, které mohou nastat. Asi nejsledovanější a podle počtu zúčastněných je největší zájem o sprinty. Ty opět nesou příponu NEJ.

Pro nás ale prioritou byl Tuning Cup, kde počet startujících byl žalostně malý. V některých scénách se nerozdaly ani všechny poháry. Co je na vině? Možná už zmíněná krize, nebo vzrůstající obliba menších, klubových akcí. Například ve Fabia scéně před dvěma lety soutěžilo na dvě desítky aut. Letos je zatím přihlášeno ve dvou soutěžích šest Fabií a na Mimoni byly pouze čtyři. Když už jsem zde nakousl Fabia scénu, tak nesmím zapomenout ani na výsledky. Vítězem Fabia scény a i celkovým vítězem Best of Best se stala červená Fabie Lukáše Černého. Ale asi nejšťastnějším člověkem srazu, byl na druhém místě umístěný Bary se svojí „černo černou Fabčou“ . Byl to pro něho první pohárek a Honza si stupňů vítězů užíval plnými doušky. Třetí v pořadí skončila stálice naší tuningové scény Olin a pro pohárek si došel se svým vnukem Tomáškem. Bramborová medaile zůstala na Martina Kroize, který už nejezdí se zelenou žabičkou, ale s decentní hnědou Fábkou.

Další výsledky všech kategorií naleznete na stránkách tuningcup.cz a pokud máte i vy upravené auto, neváhejte a zkuste  si přijet zasoutěžit. Většina milovníků škodovek se asi příští týden opět vrátí na Českolipsko do Doks k Máchovu jezeru. Tam se pořádá v kempu Klůček sraz všech co milují auta s okřídleným šípem ve znaku.