Společnost Škoda Auto si jako silná a významná firma v rámci české ekonomiky velmi dobře uvědomuje svou společenskou úlohu a zodpovědnost, proto již osmým rokem podporuje programy Zdravotních klaunů.

Dne 3. 6. 2010 ve 14:00 hodin v prostorách Zákaznického centra Škoda Auto předal vedoucí podnikové komunikace Martin Lauer symbolický šek na finanční částku 400.000,-Kč na podporu programů řediteli sdružení Zdravotní klaun – Garymu Edwardsovi.  Škoda Auto taktéž na Mezinárodní den dětí otevřela sbírku s názvem “Yetiho úsměv dětem”, kdy každý fanoušek modelu Yeti může darovat finanční částku či zapojit a přivést další fanoušky a tím tak dále společně sdružení podpořit. S touto sbírkou je navíc spojena i soutěž na www.mujyeti.cz. Vítězem se stane ten dárce – fanoušek, který přivede nejvyšší počet dárců – fanoušků, kteří Zdravotnímu klaunovi darují alespoň 100,-Kč.

Zdravotní klaun v současnosti využívá již pět, veselými kresbami pomalovaných, Fabií a Roomsterů a spolu s klauny rozdávají radost a smích dětem v nemocnicích. Koncept „léčby humorem“ v České republice rozvinul Američan Gary Edwards. První nemocnice začal navštěvovat v roce 1998 a na základě pozitivních ohlasů ze strany především větších fakultních nemocnic inicioval koncem roku 2001 vznik občanského sdružení. Zdravotní klauni jsou profesionální umělci, školení pro práci v nemocničním prostředí. Všechny klauniády probíhají na pokojích malých pacientů a jsou organizovány v úzké spolupráci s lékaři a zdravotními sestrami. Dnes pracuje v České republice 66 profesionálních zdravotních klaunů, kteří navštíví ročně více než 70.000 dlouhodobě nemocných dětí a seniorů v 55 nemocnicích, aby jim zpestřili a ulehčili jejich pobyt.

Více než stoletá tradice výroby automobilů znamená pro společnost Škoda Auto především sto let cenných zkušeností, které se odrážejí v kvalitě vozů, zároveň však z této tradice plyne zodpovědnost vůči subjektům a široké občanské společnosti.

Škoda Auto se dále aktivně angažuje v sociálních, zdravotních či obecně prospěšných projektech jako je např. podpora Centra Paraple, které pomáhá lidem po poranění míchy, Českého paralympijskému týmu a podporuje nový projekt Škoda Auto Handy – komplexní řešení mobility handicapovaných.

SkodaAuto Media Site