Extrémní vedro a prach, úzké polní cestičky ale hlavně premiérová jízda Pavla Valouška se Škodou Fabia S2000 na částečně šotolinových úsecích. To všechno okořenilo druhé místo Pavla Valouška a Zdeňka Hrůzy na Agrotec Mogul Rally Hustopeče, kterou letos vy

Plzeňský jezdec Václav Pech přijel na čtvrtou soutěž letošního sedmidílného rally mistrovství ve skvělé formě, protože soutěž v okolí Hustopečí vedl hned od první rychlostní zkoušky. Na jeho produkční Mitsubishi Lancer EVO IX, nestačil ani Valoušek, ani Kresta (Peugeot 207 S2000). Pavel Valoušek začal až čtvrtým místem, ale hned v následujících rychlostních testech se posunul na druhé místo, ze kterého se pokoušel na Pecha útočit. Jak se ukázalo později, forma Pecha byla tentokrát nepřekonatelná.

„Snažil jsem se, ale na Vaška to nestačilo. Klobouk dolů před jeho výkonem. Jel vážně moc pěkně a já jsem rád, že po celou dobu soutěže jsme se mu udrželi na dostřel a zároveň odráželi útoky dotírajícího Kresty. Ano, nezakrývám, že radši bych byl, kdybych vyhrál. Musím přemýšlet, jak se ještě zrychlit,“ okomentoval průběh soutěže Pavel Valoušek, který nadále zůstává v čele průběžného hodnocení českého mistrovství. Vedle další důležité porce mistrovských bodů si mladá posádka Škoda Delimax Teamu veze z jihu Moravy také nové poznatky z jízdy a z nastavení Fabie S2000.

„V závěru páteční etapy jsme zkoušeli na autě udělat nějaké změny, které nás malinko zrychlily pro druhý den. Oba jsme s Valdou nadšení z toho, jak hodně se dá s autem třídy S2000 pracovat. Velmi nám také pomohlo testování před soutěží, protože jsme za volantem Fabie S2000 stále nováčky a postupně se snažíme nabírat zkušenosti a sebevědomí“, doplnil navigátor Zdeněk Hrůza. Jak on, tak i Pavel se musel během dvoudenní soutěže (181 km rozdělených do 16 RZ) vypořádat s vysokými okolními teplotami, kdy uvnitř soutěžní fabie bylo až 50 °C.

S druhým místem posádky Škoda Delimax je spokojený i vedoucí týmu Josef Kopecký. „Kluci opět předvedli, že umí jet hlavou a když to není potřeba, nejdou do přehnaně velkého rizika. Agresivní styl jízdy k rally patří, ale zkoušet za každou cenu honit Pecha už v závěru nemělo smysl. Stále si také myslím, že Pavel má ještě velký prostor k dalšímu sžití se s fabií a co se týká rychlosti, tak ještě zdaleka neřekl poslední slovo,“ prohlásil v cíli Josef Kopecký.

Sedmidílný seriál Mediasport MMČR v rally pokračuje čtvrtým podnikem – Rally Bohemia, která se jede 2. – 4. 7. 2010. Ani v tomto případě nebude na startu chybět modrobílá Fabia S2000, Škoda Delimax  teamu.

motorsport, delimax team