Po letech se opět na Mělnicku sešli příznivci sportovních vozů s okřídleným šípem ve znaku. V místním autocampu o tomto víkendu pořádal Felicia coupe klub již 45.celostátní sraz.
Mezi škodováckými příznivci se již řadu let vede spor, který typ značky Škoda je opravdu nejhezčí. První skupinou jsou milovníci Felicií vyrobených na začátku šedesátých let, kde posádka uháněla s větrem ve vlasech. Druhá skupina patří do sedmdesátých let a o erkách se mluví jako o nejhezčích kupátkách vyrobených v Boleslavi. My zde nerozhodneme, který model byl hezčí, každý měl své kouzlo, a to jejich příznivce přilákalo k soutoku řek Vltavy a Labe.

Vše začalo již v pátek,kdy se začali sjíždět první účastníci a i prodejci náhradních dílů, kde se daly nalézt opravdu zajímavé kousky. Například zadní blatník na Škodu 1000 MBX. My jsme na sraz z nedostatku času přijeli až v sobotních dopoledních hodinách a hned na bráně jsme spatřili modrou felici z Německa. Po prvotní prohlídce můžeme sraz přejmenovat z celostátního na mezinárodní. Bylo zde mnoho škodovek z Německa, ale byli zde i účastníci z Holandska, Dánska nebo Rakouska. Pak už začalo jen focení, focení, focení a že bylo co, Vám napoví naše fotogalerie.

Časová tísen nás donutila odjet kolem poledního, kdy se již vše chytalo na spanilou jízdu. Zároveň v kempu probíhaly soutěže o nejpůvodnější vozidla srazu, anketa o nejoblíbenější vozidla srazu a soutěžní kvíz o historii značky Laurin a Klement, Škoda a Janeček. Na sraze bylo také možnost zakoupit klubové propagační a upominkové předměty, nebo si komisařem nechat provést klubovou testaci vozidla.

Vše zakončila neděle po snídani slosováním dojezdových čísel o ceny a přáním šťasného návratu domů. Nyní si klikněte na naší fotogalerii, kterou pro Vás nafotil Olin. Příští víken nás čeká opět několik srazů Tuning Auto Show Slušovice, kde je další kolo Tuning Cupu. V kempu ATC Rozkoš u České Skalice se pořádá již 15.sraz Tuning Rozkoš. Milovníci veteránů mohou jet na 26.plaketovou jízdu v Kolíně nebo na jízdu Kokořínskem 2010.