O minulém víkendu jsme navštívili veteránskou soutěž nedalako Prahy. Jednalo se již o XIV. ročník Klecanské veteránské rallye,jejíž hlavní část se odehrávala na náměstí Václava Beneše Třebínského.

Na startu se sešla dosti pestrá směsice veteránů. Mimo automobilů a motocyklů byly k vidění i bicykly. Ty nejstarší většina z nás asi zná jen z filmů a jízda na nich vyžaduje určité zkušenosti. Ani motocykly nezůstaly pozadu, a vždy asi nejzajímavější jsou ve spojení se sajdkárou.

Asi nejzajímavější skupinou byly automobily. Nejzajímavějším kouskem srazu byl americký Ford T Runaboat z roku 1922. Pro milovníky vozů s okřídleným šípem ve znaku bylo k vidění hned několik zajímavých modelů. Mezi ně patří Škoda Rapid, Populár nebo krásná dvanácetdvojka.

Klasické veterány ješte doplnily představitelé druhé světové války a hasičské vozy Klecanských dobrovolných hasičů. Nyní si prohlédněte fotogalerii a závěrem ještě připomenu, že tento víkend se pojede veteránská soutěž v Kolíně a dálší v okolí Kokořína.