Již tradičním srazem na dostihovém závodišti ve Slušovicích se soutěže Tuning Cup 2010 díky 3. kolu přehoupla do své druhé poloviny. Přestože předpověď počasí byla celkem hodně nejistá, cestou z Prahy jsme si vezli pěkné počasí, které v odpoledních hodiná
V prostoru soutěže se nacházelo téměř 90 vozů z nichž přes 80 bylo řádně přihlášeno k soutěži. Značnou část tvořili soutěžící z Polska a Slovenska meni nimiž byli i známé tváře.

Nás nejvíce zajímaly kategorie Škoda. Oldies Scene vyhrál Robert Beneš (Š. 1000 MB), 2. Libor Lošek (Š. 120 LS), 3. Jan Petráček (Š. 130 GL). Nejvíce obsazenou Škoda Scene (9 soutěžících) ovládl Ladslav Hloušek (Š. Felicia combi), 2. Pavel Barbořík (Škoda Favorit), 3. Miroslav Smolka (Š. Felicia combi). Jediného soutěžícího a zároveň vítěze měla Škoda Modern Scene a stal se jím Miroslav Průcha se zelenou Škodou Octavia combi. Ve Fabia Scene zvítězil Lukáš Šťastný před Martinem Mlejnkem. Nejzajímavějším vozem a po zásluze vítězem ve své kategorii (Old School Scene) se stal Jozef Ondrášik s nádhernou Škodou Octavia Super.

Součástí srazu byly také zkrácené sprinty na 350m z důvodů bezpečnosti kvůli mokré dráze, hudební soutěž DB Drag, soutěž o nejpočetnější klub, kaskadérská vystoupení a erotická myčka.

Z mého pohledu se jednoznačně jednalo o povedený sraz, kterému ovšem musím vytknout jednu sice drobnou, ale podstatnou věc. Motocyklový kaskadér Pepa Sršeň uváděl diváky do varu svými kousky, ale pokud se rozhodne kaskadérsky vozit vybrané diváky z publika a s nimi stavět motorku na přední či na zadní, měl by těmto zainteresovaným lidem realizační tým alespoň půjčit přilbu, když už si na silný stoj sednou v kraťasech a tričku…

Závěrem Vám ještě připomeneme, že se příští víkend bude konat pohodový srázek nedaleko Plzně na letišti Plasy.