Svou druhou desítku srazů na letišti v Plasech u Plzně odstartoval uplynulým víkendem již tradiční sraz. Sraz, za kterým stojí pořadatelská dvojice František Flasch “Frančesko” a Denisa Schneider, se vryl pod kůži všem tunerům, kteří mají rádi pohodové sr
Nestává se moc často, popravdě nepamatuji akci, na kterou by se dalo dojet "bez mapy". Již při sjezdu z plzeňské dálnice a po projetí kolem cedule "Plzeň" byla celá trasa k letišti (a to i přes město) perfektně značená cedulemi "TUNING", čili nastavená GPS navi již nebyla zapotřebí. Za to si celý realizační tým zaslouží obdiv a pochvalu!

Nově zvolený systém hodnocení porotou, která měla procházet jednotlivá auta na ploše vzal hodně brzy za své, jelikož představovat svá auta "na plachtě" se nikomu nechtělo a tak po krátkém rozhodování se organizační tým rozhodl vrátit k zaběhnutému a odzkoušenému systému z minulých ročníků. Čili každý, kdo chtěl soutěžit o některou ze 60ti skleněných plaket na plachtu musel. Během pár minut se tak utvořila kolona čekajících vozidel s výhledem na několik hodin.

V kategorii starších škodovek až po verzi Favorit si prventsví odvezl David Braun se svým matně černým Favoritem na kterém od minulého roku proběhla opět patřičná dávka úprav.

Kategorii Škoda Others ovládla auta z dílny JB Cars. Po nešťastné nehodě při odjezdu ze srazu z letiště v Panenském Týnci si pro cenu za první místo s k nepoznání opravenou červenou Octavií RS došel František Kraus. Na druhém místě Ondra Vostárek se Škodou Superb před třetím Tomášem Močárníkem s Octavií combi.

Kategorie "Felicia + Fabia" již předem přišla o 2 kandidáty na stupně vítězů, kteří na nich stáli v minulém ročníku a díky tomu se otevřela cesta pro ostatní. Cenu za 3. místo s Fabií combi WTCC "SC" obdržel Filip Taubner, který nestačil na oranžovou Felicii a zasloužené vítězství s černou Fabií si do své rozrůstající sbírky ocenění přidal Jan Bareš "Bary", který představil nově nalakovaný motorový prostor opatřený airbrushem z dílny Filipa Taubner.

Při vyhlašování kategorie Best Airbrush byl asi nejvíce nervózní Filip Taubner, který na sraze měl 6 "koní" ze své dílny z nichž cca 3 mohly ocenění získat. Libor Olič s Fabií, který si jak pro sebe tak i pro F.T. 2x po sobě v uplynulých ročnících odvezl i toto ocenění, tentokrát chyběl. A tak zcela zaslouženě, jako první jmenovaný vůz byla vyhlášena červená Fabia combi – showcar Filipa Taubnera. Druhý byl vyhlášen s šedou Corsou B Ondra Langer. Dvojitý airbrush úspěch pro dílnu Taubner Racing podtrhl Ondra Vostárek s krémově lakovaným motorovým prostorem svého Superba, který tak navázal na umístění z minulého týdne, kdy jeho motorový prostor byl na sraze na Rozkoši vyhlášen jako "Best Engine Design".

Klub SkodaHome.cz, který minule vyhrál, se letos soutěže o nejpočetnější klub neúčastnil a tak prvenství a pohár spadl do klína Seat Klubu. Po losování bohaté tomboly ve které hlavní cenou byla sada litých kol, vyhlášení výsledků a předání cen se prostor srazu pomalu začal vyprazdňovat. Nám nezbývá nic jiného než poděkovat organizátorům za skvělou akci a pomalu se můžeme začít chystat na nadcházející víkend, který má na programu čtvrté, zároveň předposlední základní kolo soutěže Tuning Cup 2010 v Pardubicích.