Srazy veteránů jsou většinou doplněny o různé soutěže, nebo jízdy pravidelnosti. Pro Rally Ondřejov byl připraven orientační závod v okolí řeky Sázavy.

 

Slunné sobotní ráno přilákalo do Ondřejova na pět desítek motocyklů a automobilů. Nám se podařilo získat startovní číslo osm a doufali jsme, že nám přinese více štěstí než loňská třiatřicítka. Vloni se nám nepovedla hned po startu jízda zručnosti a ani vědomostní otázky nebyly naší silnou stránkou. Proto pořadí u konce startovního pole nebylo překvapením.

Do letošního ročníku jsme šli s předsevzetím, že se musíme zlepšit. Jenže hned postartovní jízda zručnosti nás vrátila do reality. 42 trestných bodů bylo opravdu hodně, abychom mohli pomýšlet na pěkné umístění. Na startu se objevilo na třicet automobilů a dvacet motocyklů. Byly zde opravdu zajímavé kousky, včetně modré Bugatti. Námi oblíbená značka Škoda byla zastoupena osmi typy a nejstarší byla Škoda Rapid. Pohádkově na nás působily dvě červené Aerovky.

Nyní ale opěk k soutěži. Trasa byla rozdělená na dvě etapy s několika kontrolami. Na nich jsme plnili vědomostní kvízy a škoda jedné otázky spojenou se značkou Škoda, kde jsme si spíše hodili korunou a ztráta deseti bodů nás stála umístění v první desítce. Tím jsem již nakousl celkové výsledky, kde jsme s litříkem obsadili patnácté místo se 107 body.

Nyní si prohlédněte fotogalerii. Sami si udělejte představu jak jdou k sobě veteráni, krásná krajina a slunné letní počasí.

Fotogalerie Rally Ondřejov 2010