O prodlouženém víkendu pokračoval dalším kolem Tuning Cup 2010 a i hudební soutěže EMMA a dB Drag. Vše se odehrávalo v hezkém prostředí Pardubického dostihového závodiště, které je nám všem známo ve spojení s Velkou Pardubickou a velkým Taxisem.

Do statistik se začátek prázdnin na našich silnicích opět zapíše černým písmem. Více jak dvě desítky mrtvých je varujícím číslem, ale ne všechna velká čísla musejí být tragická. Na RelaxMeeting Pardubice v sobotu probíhalo již čtvrté kolo Tuning Cupu 2010 a to s rekordní účastí. Počet soutěžících při registraci se zastavil na čísle 130 a ukázal, že s naší tuningovou scénou to není tak špatné.

Příznivce vozů ve znaku s okřídleným šípem může těšit, že škodovácké kategorie patřily k těm nejpočetnějším. Nejstarší vozy Škoda si to rozdaly v Oldies Sceně, kde vyhrál Robert Beneš s červeným embéčkem, který je také hlavním favoritem na celkové prvenství. Za ním zkončili Čech, Petrášek, Lošek, mezi kterými je situace velice vyrovnaná.

Nyní tu máme Škoda Scene, kde bojují modely Favorit a Felicia. Tato kategorie byla v Pardubicích nejpočetnější, takže se bojovalo i o každý bod. Na prvním místě zkončil král této kategorie Karel Buzický se svým červeným Favoritem. Za ním to je již hodně vyrovnané, a před poslední soutěží to bude ještě urputný boj o poslení postupová místa do Brněnského finále. Karla na stupně vítězů doprovodily dvě Felicie, kterým zatím celkově patří nepostupové sedmé a osmé místo do finále.

Dost vyrovnaná je situace i Škoda Modern Scene, kde sice vede Miroslav Průcha a jeho Octavia combi, ale včera mu patřila až druhá příčka. Vítězem v Pardubicích se stal Daniel Košut s Octavií. Třetí zkončil Vratislav Havelka a velmi se přiblížil i k postupu do finále, kde již zbývá jen jedno postupové místo.

Poslední škodováckou kategorií je Fabia Scene, kde je na první pohled dost vyrovnané pořadí, ale ve skutečnosti jsou karty rozdány dost jasně. Pořadí v Pardubicích dost jasně ukazuje možnosti soutěžících. Asi největším favoritem je i nynější vítěz David Čermák se svojí Fabií, kterou vozí na podvalu a říká jí „socha“. Druhé místo obsadil Lukáš Černý se svojí červenou fabčou, které nikdo neřekne jinak, než „kopírák“. Na tomto autě asi najdeme nejvíce okopírovaných věcí od svých soupeřů. Třetí místo patři stálici této scény Lukáši Šťastnému a jeho černé Fabii. Toto je i trojice, která má největší šance i na poháry v Brněnském finále. Za nimi je dvojice, u které se předem neví kdo bude tím šťastnějším. Tentokrát čtvrté místo obsadil veterán Fabia scény Olin (Libor Olič) jen o dva body před Barym (Jan Bareš). Tito postupující již mají jasné finále, ale o šestém postupujícím rozhodne až Příbram.

V dalších scénách kde se ještě zůčastnily vozy Škoda jsou RAT, kde Favority Marka Jackanina a Davida Friedmana obsadily první dvě místa. Daší Škodovka 120LS Radka Hykeše zkončila na třetím místě ve Funny Cars 🙂 . Trojice vozů Škoda se ojevila i v Old School Scene, kde si vítězství odvezla hezká Škoda Octavia Super ze Slovenska. Další dvě Škodoky zkončily těsně pod stupni vítězů. Čtvrtý Olin se svým litříkem, který zároveň získal i pohárek za představení na plachtě a pátý Miloslav Rusz a jeho Škoda 110L. Fílova Škoda Fabia Combi se zúčastnila bojů v Profi Sceně, kde zkončil na druhém místě.

Závěrem ještě zmíním, že autem srazu byla vyhlášená Honda Civic Pavla Kočendy a výsledky naleznete ZDE. Celkové výsledky a šance postupujících si můžete prohlédnout ZDE. Velká účast byla i v hudebních soutěžích dB Drag a EMMA. Náš člen Bárt s Fabií soutěžící v dB Dragu zkončil v pátek čtvrtý a v sobotu sedmý. Trochu si náladu zpravil vítězstvím v bass race do 119,9 a druhým místem v bass race do 129,9. V druhé hudební soutěží EMMA  v kategorii Multimedia Master se objevil Olin, a ač ladil komponenty těsně před startem, odvezl si pěkné druhé místo a je kousek od postupu na Mistrovství republiky v Brně. Celkový počet soutěžících v hudební soutěži EMMA byl 42 a výsledky naleznete ZDE.