V sobotu o prodlouženém víkendu proběhlo další kolo Tuning Cupu s rekordní účastí a všemu napomohlo i slunečné počasí v hezkém prostředí Pardubického dostihového závodiště. O stejném víkendu se v neděli konal již 5. International 24h VW/Audi Treffen, neda

Již v Pardubicích se dohodla skupinka soutěžících v Tuning Cupu, že následující den vyrazí na VW/Audi sraz k našim západním sousedům. Celá čtveřice se na cestu vydá s vozy Škoda a bude bojovat o pět pořadatelem připravených pohárků. S nejstarší vozem se na cestu již po páté vypravil Radek Hykeš a jeho Škoda 120LS. O jednu účast méně má Olin a jeho červená Fabia. Bary s černou Fabií a Fanouš s červenou Octávkou RS byli v roli nováčků a odjezd byl naplánován na nedělní sedmou hodinu ranní.

Zatím vše vypadá na pohodový výlet za německou tuningovou scénou. Ale nic není tak jednoduché jak se někdy zdá. Proto se vrátím o půl dne nazpět. V sobotu po návratu z Pardubic si zašli Radek s Olinem na pivko, aby si ještě upřesnili cestu do Německa. Ale již u prvního piva začali řešit rupnutí v Radkově autě, když zajížděl do garáže. Po druhém pivě se oba vydali nalézt problém, který šáde zužuje. Po prvotním ohledání a vyjetí autem na ulici Olin identifikoval problémy v převodovce a navrhl vypustit olej a řekl „uvidíme“. Viděli  . S olejem převodovku opustily i prasklé kameny, které mají být na poloose. Rozsudek zněl „poloosa ven“, ale nejprve museli oba k Olinovi najít nové kameny. Ty Olin po chvilce nalezl, pochopitelně jinde, než si myslel, že budou. Pak Olin za pomoci Radka a jeho bratra se pustil do uzdravení stodvacítky. Před jednou hodinou ranní byla provedena zkušební jízda a oběma aktérům zbývalo necelých šest hodin spánku před cestou na 5. International 24h VW/Audi Trefen.

Na fotbalová hřiště ležící nad Vilshofenem přijela celá čtveřice kolem desáté hodiny a po řádné registraci se všichni pustili do leštění svých miláčků. Asi s hodinovým zpožděním přijela další účastnice z Čech Mirka se svým VW Bora. To už pomalu začínala chodit porota, my ochutnávali Německé pivo a užívali si pohodového srazu. Procházeli jsme se mezi německými natuněnými kárami a Bary s Fanoušem stále opakovali „zde by si většina českých tunerů měla vzít příklad“. Krásný lak, chrom, kůže a precizní provedení, což jsou charakteristické znaky německé Tuningové Scény. Účast sice byla oproti předchozím ročníkům menší, ale i tak bylo na co koukat. O tom se sami můžete přesvědčit i v naší fotogalerii. Po páté hodině došlo na vyhlašování a k naší radosti si celá pětice odvezla po pohárku.

Zpáteční cesta již proběhla bez problémů a i Radkova šáde dorazila šťastně do garáže. Nyní si již jen prohlédněte fotografie a doufám, že mnoha z Vás pomohou najít inspiraci pro vašeho miláčka.