O víkendu nedaleko Příbrami na letišti Dlouhá Lhota proběhlo poslední kolo Tuning Cupu 2010 a rozluštilo hádanku, kteří soutěžící postoupí do velkého finále v Brně. Velkým nepřítelem soutěžících bylo deštivé počasí.
Již páteční počasí nasvědčovalo, že srazu počasí moc přát nebude. Sobotní den lze charakterizovat pouze třemi slovy „déšť, déšť, déšť“. Asi nejhorší byla voda na silnicích, kde některým řidičům nedošlo, že i na dálnici mohou být louže. Cesta jak na sraz, tak ze srazu byla na dálnici k vidění auta, jejichž řidiči absolutně nezvládli jízdu za deště a tunila svá auta o svodidla.

Součástí Tuning Extreme Show bylo páté kolo a současně poslední Tuning Cupu 2010. Rozhodovalo se hlavně o posledních postupujících do Brna. Počet 76 soutěžících, z toho 15 nováčků je k počasí ,které panovalo poměrně vysokým číslem. Opět velmi byly zastoupeny kategorie Škoda scene a Modern Škoda scene. K výsledkům a postupujícím se ještě vrátíme zanedlouho v podrobnějším článku.

Co se týče celkové účasti na srazu včetně sprintů, můžeme konstatovat, že počasí udělalo své. Tak malý počet návštěvníků v Příbrami nepamatujeme a věříme, že příští rok bude počasí vstřícnější. Závěrem Vás ještě pozvu k prohlídce naší fotogalerie, kterou pro Vás nafotil promáčený Olin.