Německý tuning není jen čistý styl, dokonalý lak nebo velké množství chromu. Na srazech se občas objeví i auta v RAT a Retro stylu, která začíná být za našimi západními hranicemi velmi oblíbená.

Díky rostoucímu počtu aut v Retro a RAT stylu si tito tuneři řekli i o vlastní srazy. Jeden takový se letos konal nedaleko našich hranic a byl jím Rust N Roll treffen 2010  Poessneck Deutschland. Mohli se ho zúčastnit pouze vozy německé provenience v Retro a RAT provedení!!! Na sraze se objevilo na 140 takto upravených kousků, a to i přes velmi nevlídné počasí.

Auta na tomto srazu můžou pochopit pouze znalci a jedním z nich je i „eLeSo“. Letošní sraz se bohužel musel obejít bez jeho oranžového vozu Škoda 120LS, který vídáme velmi úspěšně soutěžit v Tuning Cupu ve Funny Cars.  Důvodem je Radkova zlomená noha. Ale ani tento handicap mu nezabránil v návštěvě jako spolujezdec, a o to větší překvapení připravil pro ostatní, když se po sraze procházel s berlemi.

Ač počasí opravdu nepřálo a všude bylo více bláta než je zdrávo, byla na srazu super atmosféra. A jak „eLeSo“ uvedl, byl to přátelský pokec se stejně nemocnými lidmi jako jsem já. Tím nemyslel svoji zlomenou nohu, ale postižení pro tento styl úprav.  

Závěrem si prohlédněte celou fotogalerii, kterou pro Vás nafotil Radek, ač byl obtěžkán již zmíněnými berlemi.  Díky ní si sami uděláte představu, co vše lze na auto namontovat nebo jen tak naskládat. Možná, že některé z Vás tento styl osloví a nakazí nemocí, které se říká RETRO nebo RAT.

 

Velká fotogalerie Rust N Roll treffen 2010  Poessneck Deutschland