Prof. Dr. h.c. Vahland pochválil preciznost a inženýrské umění zaměstnanců

Mladá Boleslav, 17. září 2010 – Škoda Auto slaví 110 let výroby nářadí v Mladé Boleslavi. V rámci slavnosti v areálu závodu zaměstnancům k tomuto jubileu poblahopřáli Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti  Škoda Auto a.s., a člen představenstva za oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus. Současně všem zaměstnankyním a zaměstnancům této oblasti poděkovali za odvedenou práci a angažovanost.

Škoda Auto patří v automobilovém průmyslu mezi podniky s nejdelší zkušeností ve výrobě nářadí. Od roku 1900 vyrábí kvalifikovaní pracovníci a inženýři společnosti Škoda Auto nářadí světového věhlasu. „Od první hodiny vzniku má nářaďovna Škoda excelentní renomé. Práce zdejších zaměstnanců představuje přesnost, práci na míru a nejvyšší české inženýrské umění,“ řekl Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland ve svém projevu před zhruba čtyřmi stovkami hostů. Škoda Auto si tím připomněla významné jubileum oblasti, která je právem považována za srdce výroby automobilů.

Odbornost, získaná za uplynulých 110 let, je pro Škodu Auto konkurenční výhodou. V budoucnu bude tato oblast výroby pro pozici značky hrát ještě důležitější roli: „Nářaďovna pro zákazníky bezprostředně zviditelňuje preciznost našich vozů. Preciznost se nově stane ústřední hodnotou značky Škoda“,  zdůraznil Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Tuto hodnotu v nejbližších letech ještě silněji rozvineme v rozhodující konkurenční výhodu  závodu v Mladé Boleslavi a společnosti Škoda Auto.“

„Jsme hrdi na to, že vyrábíme vozy značky Škoda, a zákazník má být hrdý na to, že vozem značky Škoda jezdí. Škoda Auto chce své zákazníky nadchnout „simply clever“ automobily, které svou preciznosti, přesností a dokonalostí udávají trend. Za těch zhruba šest týdnů, které v tomto podniku pracuji, mě zdejší lidé stále znovu přivádí k úžasu – svou kreativitou, svým nasazením a svou kompetencí“, řekl člen představenstva společnosti za oblast výroby Michael Oeljeklaus. „Díky kompetenci této oblasti může společnost Škoda Auto určovat měřítka a vyrábět vozy, které osloví zákazníky na celém světě,“ dodal Oeljeklaus.

Mimořádný význam tohoto jubilea podtrhuje i pamětní deska v závodě společnosti Škoda Auto, odhalená v rámci oslav.