Octavia Tour bude stejně jako její předchůdce nabízena jako limuzína a kombi a splňuje přísnou emisní normu EU5. Od roku 2004 se Octavia I prodává jako „Tour“ a představuje mimořádně výhodný model v tomto segmentu vozů. Octavia I. generace si dosud získal

Octavia Tour bude stejně jako její předchůdce nabízena jako limuzína a kombi a splňuje přísnou emisní normu EU5. Od roku 2004 se Octavia I prodává jako „Tour“ a představuje mimořádně výhodný model v tomto segmentu vozů. Octavia I. generace si dosud získala přes 1,4 milionu zákazníků. Octavia Tour druhé generace opět nabízí prvotřídní poměr ceny a hodnoty. Rozsáhlá základní výbava, kvalita à la Škoda a příznivá cena – tato kombinace v Octavii Tour první generace zajistila modelu milionový prodej.

V nabídce je limuzína i kombi. V závislosti na konkrétním trhu budou nabízeny tři motorizace, všechny s ručně řazenou pětistupňovou převodovkou. Na trzích EU budou mít tyto vozy pod kapotou benzínové motory 1.4 litru o výkonu 59 kW a 1.6 litru o výkonu 75 kW. Na trhy mimo EU se vedle zážehového agregátu 1.6 litru o výkonu 75 kW navíc dostane i vznětový motor: 2.0 TDI se vstřikováním Common-Rail o výkonu 81 kW. V České republice bude k dispozici výhradně motorizace 1.6 75 kW.

Octavia Tour druhé generace zaujme rozsáhlou sériovou výbavou. Sem patří mimo jiné airbagy řidiče a spolujezdce, sériově dodávané ABS, servořízení, centrální zamykání, elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka, čtyřramenný volant a výškově nastavitelné sedadlo řidiče.

Základní cena modelu Octavia Tour ve verzi limuzína  činí 282.500,– Kč a 312.500,– Kč ve verzi kombi.