Novým Yeti GreenLine nyní Škoda dokazuje, že i vozidla kategorie SUV mohou být ekonomická i ekologická. 119 g/km CO2 je nejnižší hodnota emisí v segmentu SUV. Škoda Yeti GreenLine se spokojí s 4,6 litru na 100 km.

Díky nejmodernější technice jsou verze GreenLine druhé generace opět výrazně úspornější a dosahují celosvětově nejnižších hodnot emisí. Kompaktní MPV Roomster GreenLine představuje se svými 109 g CO2/km absolutní špičku ve své třídě, navíc je se spotřebou 4,2 l/100 km také nejúspornější vozidlo v kategorii MPV.  Novým Yeti GreenLine nyní Škoda dokazuje, že i vozidla kategorie SUV mohou být ekonomická i ekologická. 119 g/km CO2 je nejnižší hodnota emisí v segmentu SUV. Škoda Yeti GreenLine se spokojí s 4,6 litru na 100 km.

 

V nabídce je celkem osm různých verzí GreenLine s minimálně jedním vozem v každé modelové řadě. Škoda Auto tímto prezentuje na mezinárodním autosalonu v Paříži kompletní portfolio ekologicky zaměřených vozů s výrazně sníženou spotřebou. Premiéru slaví GreenLine verze vozů Yeti a Superb Combi.

Nejdůležitější technologická opatření zaměřená na snížení spotřeby jsou nejmodernější motory a nová řešení jako start-stop systém či rekuperace brzdné energie. Modely GreenLine se navíc vyznačují dalšími prvky, jako jsou pneumatiky se sníženým valivým odporem, upravená řídicí jednotka motoru, aerodynamické úpravy karoserie a podlahy vozu nebo ukazatel doporučeného zařazeného rychlostního stupně na přístrojové desce. Základní motorizaci rodiny GreenLine představují vznětové motory 1,6 TDI CR DPF 77 kW (Octavia, Yeti a Superb) a 1,2 TDI CR DPF 55 kW (Fabia a Roomster). Obě tyto motorizace mají přímé vstřikování paliva Common Rail a sériově jsou vybaveny filtrem pevných částic.