V roce 2007 jsme se poprvé sešli v TrioCampu na okraji Prahy. V dalším roce jsme poprvé uspořádali i podzimní setkání, které letos již bylo jedenáctým srazem SKODAHOME.cz.

Srazy pořádané týmem SKODAHOME.cz si postupně získavají na oblibě v celé škále vozů Škoda, což potvrzuje pestrost modelů této značky. Na 11.sraz SKODAHOME.cz přijelo více jak stovka škodovek a sestřiček z VW koncernu. K velké pohodě srazu přispělo i slunečné počasí, které účastníky provázelo již od pátku, kdy hlavně přijížděli skalní příznivci.

 

Hlavní program byl naplánovaný na sobotní den. Jak je tradicí podzimních setkání, auta se nehodnotí, ale prvních 77 účastníků, kteří vydrží do odpoledního předávání dostane pamětní plaketu. Další nesmazatelným znakem podzimního setkání je orientační soutěž podle šipkového itineráře. Při startu každý soutěžíci nejprve musel zastavit 120 cm od stojanu a centimetry, o které se netrefil, tvořily tresné body. Na trase dlouhé 15 km byly dvě konroly a v každé tři otázky. Po příjezdu každý soutěžící musel ještě tužkou projet nakreslenou trať. Aby to nebylo tak jednoduché, koukal na ni přes zrcadlo, a našli se i tací, pro které tento úkol byl nesplnitelný. Zde byly rozdány pohárky a věcné ceny od sponzorů pro prvních 10 nejlepších.

Jak už jsem vzpomenul v úvodu, pestrost  zúčastněných vozů Škoda byla obohacena i klenotem Laurin a Klement 110 z roku 1927.  Z dalších veteránů zde byly k vidění vozy Škoda Ctavia Super (1962) a Octavia Combi (1964). Dále zde byly k vidění embéčka, hunderky a užovky, které už také nyní patří mezi veterány. Mezi nimi byly i raritky jakou jsou Škoda 1000MBX nebo Olinovo MBG.   Velkou zajímavostí byla replika vozu Porsche 550 Spyder, jenž je postaven na podvozkových skupinách z Rapidu. Škodovácký motor je vyladěn na 100 koní a dává placce neuvěřitelné zrychlení.

Druhou skupinou byly současné vozy Škoda a WV koncern, které nyní potkáváme na silnicích. Většina z těchto vozů nesla větši či menší tuningové úpravy. Ty více natuněné znáte ze soutěží Tuning Cupu. Můžeme říci, že každý si přišel na své a opět se ukázalo, že se na jednom místě mohou setkat jak tuneři, tak milovníci veteránů. Po rozdání pohárků a plaket, začala většina ze zúčastněných pomalu odjíždět. My již přemýšlíme nad dalším srazem, ale na ten si budete ještě muset počkat do příštího roku.

Závěrem nesmím zapomenout ani na MINITUNING, kde byly odměněni pohárkami tři nejlepší modely. Příští týden ještě proběhne sraz vozů Škoda v Běšinách u Klatov, který má podtitul „PODZIM 2010, aneb poslední sraz bez fridexu“.Závěrem chceme ještě poděkovat všem sponzorům, co se na srazu podíleli.

 

Celá fotogalere 11.sraz SKODAHOME.cz