Posádka továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen – Mikko Markkula potvrdila vítězstvím v předposlední soutěži šampionátu IRC zisk letošního titulu v hodnocení jezdců.

Tým Škoda Motorsport startoval ve Skotsku díky úzké spolupráci s britským importérem vozů Škoda. I když se na zdejších tratích objevil historicky poprvé, přesvědčivým způsobem potvrdil své výsostné postavení v letošním ročníku IRC, který s předstihem vyhrál jak v kategorii výrobců, tak i jezdců.

Typická šotolinová soutěž se spoustou úzkých a rychlých pasáží se jela v okolí skotských měst Perth a Stirling a posádce Hänninen – Markkula zjevně svědčila (letos vyhráli již třetí soutěž seriálu IRC). I přes drobné zaváhání na první rychlostní zkoušce se posádka továrního týmu brzy propracovala do vedení, které s přehledem udržela až do cíle. Za Hänninenem skončil na druhém místě mladý Nor Andreas Mikkelsen na Fordu a třetí byl obhájce loňského prvenství domácí Kriss Meeke s Peugeotem.

Juho Hänninen: „Je to fantastický závěr fantastické sezony. Trať nebyla jednoduchá, střídalo se sucho s velmi kluzkým povrchem, ale právě to dělalo rally zajímavější. Jsem za vítězství velmi rád, auto fungovalo po celou soutěž stejně jako celý letošní rok znamenitě, vždyť jsme neměli jediný technický problém, to je až neuvěřitelné. Děkuji celému týmu Škoda Motorsport za špičkové zázemí a stoprocentní nasazení, ohromně si letošního titulu a celého soutěžního roku cením a mluvím tím
za celou naši posádku.“

Michal Hrabánek: „V první řadě jsem rád, že jsme úspěšně reprezentovali naši značku na tak důležitém trhu, jakým je britský a splnili jsme očekávání našeho importéra. Dosažený výsledek je dalším v řadě úspěchů letošní sezóny, kterých jsme dosáhli s vozem Škoda Fabia Super 2000. Juho Hänninen s Mikko Markkulou si své vítězsví plně zasloužili a zároveň tím tak nejlépe odměnili celý náš tým za vynaložené úsilí během celého letošního roku.

 

Velká fotogalerie Skotská Rally 2010