Modely GreenLine druhé generace jsou skutečnými mistry v úspoře paliva, jak se opět potvrdilo v rámci novinářských testovacích jízd s kompletní modelovou paletou GreenLine, které se konaly od 18. do 22. října v České republice.

 

V soutěži o nejnižší spotřebu se novinářům podařilo dosáhnout lepších výsledků, než udávají již tak nízké oficiální hodnoty uváděné výrobcem, a absolvovat předepsanou zkušební trať s mimořádně nízkou průměrnou spotřebou. Už několik týdnů je technologie GreenLine nabízena pro všechny modelové řady značky Škoda – od Fabie až po Superb.  K dispozici je celkem sedm různých modelů GreenLine s minimálně jedním vozem z každé modelové řady.

U všech testovaných vozů se ukázalo, že modely GreenLine se sníženou spotřebou mohou při úsporném stylu jízdy dosáhnout nových rekordních hodnot spotřeby a emisí CO2.  Spotřeba modelu Fabia GreenLine činila méně než 3 l/100 km, nejlepší řidič dosáhl spotřeby pouhých 2,7 l/100 km, emise CO2 přitom činily 71 g/km. Evropské normované hodnoty pro Fabii GreenLine činí 3,4 l/100, resp. 89 g/km.

Také všechny ostatní modely ve verzi GreenLine se projevily jako mimořádně šetrné. S modelem Octavia dosáhl nejlepší z účastníků testovacích jízd spotřeby 3,2 l/100 km a emisí 84 g CO2/km. Vlajková loď společnosti, model Superb, dosáhl hodnot spotřeby pod 4 l/100 km, špičková hodnota pak činila 3,3 l/100km, což představuje emise CO2 ve výši 87 g/km.

Modely Roomster a Yeti měly na testovací trase spotřebu 3,9 l/100 km (103 g CO2/km), resp. 3,7 l/100 km (98 g CO2/km).