O posledním říjnovém víkendu se konalo již IX. Setkání mistrů na autodromu v Sosnové. Ač letos na startu nebyl S.Loeb, byly na startu dvě největší hvězdy našeho republikového mistrovství Pavel Valoušek a Václav Pech.

Čerstvý mistr republiky v automobilových soutěžích, Pavel Valoušek junior, zvítězil na tradičním Global Assistance Setkání mistrů. Reprezentant Škoda Delimax Teamu na rallycrossovém okruhu v Sosnové představil v továrním speciálu Škoda Fabia S2000. A za jeho volantem nedal nikomu šanci.

Systémem jednoznačných výher ve všech rozjížďkách prošel Pavel Valoušek letošním Setkáním mistrů v Sosnové. Za volantem továrního speciálu Škoda Fabia S2000 dokázal novopečený český rally mistr porazit i piloty startující na vozech WRC. Na okruhu, kde se střídal asfaltový i šotolinový povrch, otrokovický rodák těžil zejména ze špičkově připraveného vozu a dobrého nastavení podvozku. A samozřejmě také ze svých jezdeckých schopností, díky kterým porazil i letošního vicemistra Pecha na mitsubishi, který na rallycrossových tratích vyrůstal.

„Letošní už tak skvělá sezona dostala sladkou tečku. Z vítězství v Sosnové mám radost. Beru to jako poděkování sportovnímu oddělení Škoda Motorsport a vedení týmu Škoda Delimax, díky kterým jsem letos se špičkově připravenou tovární Fabii S2000 mohl úspěšně bojovat o svůj premiérový český titul. V Sosnové se i letos sešla kvalitní konkurence a jsem rád, že Fabie S2000 dokázala porazit i vozy WRC,“ řekl k vítězství Pavel Valoušek.

Setkání nejlepších jezdců rally, rallycrossu a autocrossu, bylo již tradičním rozloučením s motoristickou sezonou. Během minulých ročníků si získalo obrovskou prestiž mezi jezdci, laickou i odbornou veřejností a těší se mimořádnému zájmu diváků i médií.

 

Celá fotogalerie IX. Setkání mistrů v Sosnové