Norský jezdec Andreas Mikkelsen se stal novým jezdcem Britského dovozce vozů Škoda pro rok 2011. V šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC) bude pilotovat Fabii S2000 Facelift.

Mladíček Mikelsen nahradí Guy Wilkse, který od Škodovky odešel k týmu Peugeot UK. Nyní se Andreas začne připravovat na první závod IRC, který startuje v Monte Carlu 19.-21.ledna 2011. Při testech si bude muset zvykat na svojí novou zbraň Fabii S2000 a pneumatikami BF Goodrich. V předposledním loňském závodě IRC při Scotské rally skončil s Fordem Fiesta S2000 na druhém místě, hned za šampionem celého seriálu Juho Hanninenem na voze Škoda Fabia S2000. Dalším velkým jeho testem je probíhající Britská rally, kde po první RZ vedl kategorii SWRC a celkově uzavíral první desítku.

Než začal Andreas závodit v rally, byl dokonce členem norského národního juniorského týmu alpského lyžování a soutěžil i v motokrosu. V sedmnácti v Anglii složil řidičské zkoušky a dva týdny na to se stal  nejmladším vítězem britské národní soutěže. V roce 2009 se stal Norským mistrem ve skupině N.

Andreas: “Jsem velmi šťastný, že jsem byl požádán abych se připojil k rodině Škoda a mám tak od Škoda UK možnost zúčastnit se IRC 2011,” a poté ještě mladý Nor řekl “Je to fantastický krok v mé kariéře získat další zkušenosti v sedadle vozu Škoda. Mým cílem je zisk titulu, nic více a nic méně.”
 
Řiditel Škoda UK řekl: “Jsme potěšeni, že můžeme Andrease   přivítat v týmu Škoda Motorsport ve Velké Británii.   Kombinace jeho talentu ,jeho mezinárodních zkušenosti v rally a vozu Fabia S2000 podporovaného továrním týmem Škoda Motorsport je velmi dobrým spojením.” a na závěr dodal,že tým Škoda UK je v roce 2011 rozhodnut bojovat o vítězství v IRC. “