V barvách továrního týmu se na start jubilejního 100. ročníku legendární rally postaví obě stabilní posádky týmu Škoda Motorsport – úřadující šampioni IRC roku 2010 Juho Hänninen – Mikko Markkula a druzí z letošního ročníku IRC Jan Kopecký – Petr Starý.

V barvách továrního týmu se na start jubilejního 100. ročníku legendární rally postaví obě stabilní posádky týmu Škoda Motorsport – úřadující šampioni IRC roku 2010 Juho Hänninen – Mikko Markkula a druzí z letošního ročníku IRC Jan Kopecký – Petr Starý. Oba pojedou druhou evoluci vozu Škoda Fabia S2000, která v letošní sezóně porazila takové značky jakými je Peugeot nebo Ford.

Bude to již třetí start vozu Fabia S2000 na této rally a již při své premiéře s ní Juho vedl soutěž, než odpadl. Dalším žhavým želízkem bude pilot Škoda UK Andreas Mikkelsen, jenž je velkým talentem soutěžního světa. Sám ředitel Škoda UK prohlásil, že mají auto i jezdce na vítězství.

„Start na Rally Monte Carlo má pro nás zvláštní nádech, v roce 2009 jsme se zde poprvé představili s vozem Fabia Super 2000. Bude se jednat o stý ročník a Škoda Auto bude v příštím roce zároveň slavit 110 let svých motorsportových aktivit, to je určitě zajímavé spojení. Tato rally patří k tomu nejlepšímu, co svět motoristických soutěží vůbec nabízí a uspět na ní je velkou motivací “, říká Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport.

Kolik Fabií S2000 nakonec na startu jubilejního 100. ročníku legendární Rally Monte Carlo uvidíme, bude jasné až po Novém roce, ale již nyní můžeme říci, že se Škodovka jede poprat o vtězství.